Magabiztos győzelmet aratott leány U15-ös csapatunk

Magabiztos győzelmet aratott leány U15-ös csapatunk

Alasz Hannáék már korán magukhoz ragadták a kezdeményezést és végig mezőnyfölényben futballozva megérdemeltem hozták haza a 3 pontot.

ETO FC Győr U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 2–6 (0–3)
Illés Aka.-Viktória U15:
Németh F. – Imre A. (Kóródi, 52.) Takács M., Lukács, Gulyás D. – Sági, Gulyás Sz., Licskai – Polovics, Alasz, Harmath (Gulyás L., 63.). Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Alasz (11., 0–1, 35., 0–3), Licskai (44., 0–4, 57., 1–5), Sági (24., 0–2), Gulyás L. (71., 2–6)

Az elmúlt fordulókat követően győzelmi éhséggel utazott Győrbe leány U15-ös csapatunk, akik az első pillanattól kezdve támadóan léptek fel ellenfelükkel szemben. Ennek hamar meg is lett az eredménye, Alasz a hazai kapust kicselezve higgadtan gurított az üres kapuba. Nem sokkal később egy lécről lepattanó labdára Sági csapott le a leggyorsabban és pofozta a győri kapuba. A félidő utolsó találatát ismét Alasz szerezte, ezzel magabiztos, háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre legfiatalabb akadémiai csapatunk.

A fordulást követően Licskai hívta fel magára a figyelmet a szélen és vette be az ellenfél kapuját. Egy kisebb figyelmetlenségből adódóan szépíteni tudott a hazai gárda, a labda Németh kezei között megcsúszva talált utat a hálóba. A kapott gól azonban nem szegte kedvét a lányoknak, Licskai növelte tovább csapata és saját találatai számát. Rengeteg helyzetet kidolgozva menetelt tovább együttesünk, de Polovics hiába küzdött, erőlködött, a mai napon nem volt szerencséje a kapu előtt. A második játékrész derekán az ETO-nak egy újabb távoli próbálkozása akadt be, de ez már nem veszélyeztette a három pont sorsát. Végül utolsóként a Gulyás-trió legfiatalabb tagja, a csereként beállt Lorina szerzett gólt és állította be a 6–2-es végeredményt.

Örülök, hogy végre kiszakadt a gólzsák, az elmúlt mérkőzések alapján megérdemelték a lányok. Sok szép dolgot csináltak, felszabadultan játszottak, amit jó volt nézni. Sok labdát szereztünk az ellenfél kapuja előtt, illetve a szélen és ezeket többségében gólra tudtunk váltani. Természetesen akadtak hibák is, elkerülhető gólokat kaptunk, viszont, ha határozottabbak vagyunk az ellenfél kapuja előtt akkor nagyon különbség is lehetett volna. Dolgozni fogunk tovább. Gratulálok a lányoknak

–  nyilatkozott a mérkőzés lefújását követően Ferencsik Evelin vezetőedző.