Tovább folytatja felsőházi menetelését leány U17-es csapatunk

Tovább folytatja felsőházi menetelését leány U17-es csapatunk

Biró Bence együttese az MTK legyőzésével zsinórban a negyedik mérkőzésén is nyerni tudott a rájátszásban.

Illés Akadémia-Viktória U17 – MTK U17 4–1 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
 Francsics V. (Kocsi P., 60.) – Giczi K., Takács M. (Sági F., 75.), Lukács K., Licskai L.– Müller Zs.– Bukor Z. (Nagy B., 63.), Alasz H. (Kutasy L., 63.) – Csombor L., Polovics D. (Doncsecz A., 63.) – Tóth L.(Nagy Cs., 46.) Vezetőedző: Biró Bence.
Gólszerzők: Takács M., (4., 1–0), Csombor L. (15., 2–0; 83. 4–1), Alasz H., (45., 3–1)

Jól kezdtük a mérkőzést, már a 4. percben Bukor Zoé szögletét követően a védelemből felhúzódó Takács Míra jó ütemben érkezett a hosszúra beívelt labdára, amit félfordulatból a hálóba paskolt, 1–0. Nem kellett sokat várni a folytatásra, a 14. percben Csombor Luca lépett be jól két ember közé egy felpasszra és hátrahagyva védőjét szemfüles gólt szerzett. A 31. percben szabadrúgáshoz jutott az MTK és a felívelt labdára nem reagáltunk időben, ezt a figyelmetlenségünket kihasználva ellenfelünk szépíteni tudott, 2–1. A 42. percben Polovics Dorina egyéni akciója után tört be a tizenhatoson belülre, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani, így büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Alasz Hanna állt, aki biztos lábbal lőtte ki a jobb alsó sarkot, így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre, 3–1.

A fordulás után is magabiztosan uraltuk a játékot, több helyzetet is sikerült kidolgoznunk a vendégek kapuja előtt, de a befejezések pontatlanok voltak, nem koncentráltunk eléggé, így a háló érintetlen maradt. Végül a hajrában Csombor Luca tette fel az i-re a pontot és növelte tovább csapata és saját góljainak számát: a 82. percben egy szép cselt követően a bal összekötő helyéről szerezte meg a mérkőzés utolsó találatát, 4–1. U17-es csapatunk jövő héten az éllovas Ferencváros otthonában folytathatja eddigi hibátlan szereplését.

Először is örülök, hogy mindhárom hazai meccsünket meg tudtuk nyerni a rájátszásban. A mutatott játékkal nem vagyok teljesen elégedett, mert nem sikerült azt az iramot diktálnunk, amit tud a csapat. Hozzáteszem, ebben a rendkívül vizes pálya is akadályozott minket. Voltak nagyon jó egyéni megoldásaink és sikerült szinte végig nyomás alatt tartanunk az ellenfelet. Ettől függetlenül nem volt könnyű dolgunk, mert egy lelkesen védekező csapattal álltunk szemben. Szerencsés helyzetben vagyok, mert 16 olyan játékosom van, akiket bármikor bevethetek akár kezdőként, vagy csereként is. Egy kis hiányérzet van bennem, főleg az iram és sok esetben az egyéni védekezés miatt. Ezzel együtt azt gondolom, hogy nem volt kérdés, hogy a 3 pontot itthon tudjuk tartani a tartalékosan felálló ellenféllel szemben

– értékelte a mérkőzést Biró Bence vezetőedző.