Kevés alkalommal tudtuk feltörni az óvári reteszt

Kevés alkalommal tudtuk feltörni az óvári reteszt

A meccs elejét elrontotta az Illés Akadémia U13.

Illés Akadémia U13 – MTE 1904 U13 1–3 (0–1, 0–0, 0–0, 1–2)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Boda, Szukics, Lajos, Tóth N. – Majlinger, Németh L., Lengyel – Mihók. Cserék: Molnár B., Máté, Novák B. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Németh L. (67., 1–2)

Az utolsó előtti hazai találkozón a Credobus Mosonmagyaróvár érkezett Szombathelyre. A 12. percben egy bal oldali kombináció végén a 7 méteres lapos lövés utat talált a bal alsó sarokba, 0–1. Túlságosan lassan szövögettük a támadásainkat, így alig tudtuk veszélyeztetni az óvári kaput. Hátránnyal mentünk az első szünetre.

A második felvonásban többet tettünk bele, de még mindig nem volt az igazi – amikor pedig eljutottunk egy nagyobb helyzetig, akkor a vendégkapus tudott bravúrral hárítani. A harmadik etapban áttevődött a játék az MTE térfelére, ám jól tömörültek a vendégek, nem találtunk rést a pajzson. Viszont ebben az időszakban már egyértelműen fölényben játszottunk.

A 65. percben egy védőzónában eladott labda után jött az óvári kontra, aminek végén ismét betaláltak, 0–2. Egy perc múlva csak sikerült megtörni a jeget! Haza szerette volna engedni a labdát a kék-fehérek bekkje, ám Novák Bence közéjük ugrott, elpiszkálta azt éppen Németh Levente elé, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania, 1–2. Mehettünk volna előre az egyenlítésért, azonban egy nagy védelmi baki után megint a vendégek szereztek gólt, 1–3. A hajrában továbbra is jól működött a mosonmagyaróvári védekezés, így megőrizték előnyüket és győzelemmel térhetnek haza a Lajta partjára.

Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak! Rendkívül szervezetten védekeztek és a labdavesztéseink után jól használták ki a hibáinkat. Tanulságos találkozón vagyunk túl: az első perctől kezdve bele kell állni a mérkőzésbe. Az utolsó két negyedben megmutattuk, hogy milyen tempóban, milyen minőségben tudunk focizni. Viszont az első 20 perc finoman fogalmazva is visszafogott volt: ebben a periódusban elhitettük az ellenféllel, hogy tudnak nyerni. A srácok tapasztalatszerzési folyamaton mennek keresztül: ha ennek az volt az ára, hogy ezen a meccsen kikapjunk, viszont a későbbiekben nem követnek el ilyen hibákat, akkor megérte

– értékelte a találkozót Sátori Barnabás vezetőedző.