Magabiztosan fektette két vállra az MTK-t a leány U19

Magabiztosan fektette két vállra az MTK-t a leány U19

Az Illés Akadémia 6–0-s győzelmet aratott az idény utolsó előtti találkozóján.

Illés Akadémia-Viktória U19 – MTK U19 6–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Bényei B., 64.) –  Csáki E., Németh A. (Stadler K., 68.), Pintér T. (Szabó L., 59.) – Nagy D. (Németh N., 68.), Németh M. (Tóth B., 59.), Gravencz G., Szabó F. – Hécz Zs. (Gyócs-Németh C., 64.), Csejtei E. – Kiss-Lantos H. (Mesterházy I., 76.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Hécz Zs. (11., 1–0), Kiss-Lantos H. (26., 2–0; 35.,4–0), Nagy D. (27., 3–0), Mesterházy I. (48., 5–0; 61., 6–0)

U19-es együttesünk számára nem feltétlenül úgy alakult az előző két forduló, ahogy szerették volna, éppen ezért mindenképpen javítani szerettek volna az MTK elleni, hazai összecsapáson.

Ennek szellemében már az első perctől fogva tudatosítottuk szándékainkat ellenfelünkben. Kapuja elé szegeztük a fővárosi alakulatot, szinte felbillent a pálya, kapufáig jutottunk el, aztán a 11. percben góllá érett a fölény: Hécz Zsuzsanna passzolta el higgadtan a kapus mellett a labdát. A találat után is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna: futószalagon vezettük a támadásokat, óriási labdabirtoklási fölényünk volt. Szabó Fanni löketét bravúrral védte a budapestiek hálóőre, majd Csejtei Emília remek lövése ment el centikkel a bal kapufa mellett. Így érkeztünk el a 26. perchez, amikor Kiss-Lantos Hanna révén sikerült megdupláznunk a különbséget (2–0). Egy perc sem telt el, amikor újra középkezdéshez készülődhetett az MTK, Nagy Dorottya ugyanis egy zseniális találattal iratkozott fel a gólszerzők közé, már 3–0 volt a találkozó állása. Villámléptű játékosunk nem sokkal később egy okos visszagurítással vétette magát észre, az akció kapufával végződött, majd Kiss-Lantos Hanna csapott le vércseként egy eladott labdára és gyarapította góljainak számát, így aztán 4–0-val vonulhattak az öltözőbe a felek.

A térfélcsere után is óriási elánnal játszottunk, Hécz Zsuzsanna nagy helyzeténél hatalmasat kellett mentenie a fővárosiak védőjének. Ezt a szituációt még átvészelték a vendégek, ám kisvártatva jött Mesterházy Ivett, aki egy rögzített játékhelyzet után 5–0-ra módosította az eredményt. Németh Mirtill gólba tartó lövését szögletre fejelték a kékmezesek, majd Mesterházy Ivett megszerezte második találatát is, amivel már féltucat gólnál tartottunk. A folytatásban aztán kényszerszünet következett, ugyanis hatalmas jégesővel tarkított felhőszakadás kerekedett. A nagyjából hét-nyolc perces intermezzo után aztán folytatódhatott a játék, hamarosan pedig már verőfényes napsütésben mérkőztek a felek. A lényegi kérdéseket már eldöntöttük erre a szakaszra, csupán az volt a kérdés, hogy mekkora különbségű sikerrel tartjuk idehaza a három bajnoki pontot. Az MTK küzdött a becsületgólért, nekünk is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy tovább nyissuk az ollót, a csúszós talajon eleresztett veszélyes lövések és az újabb kapufa dacára azonban változatlan maradt az eredmény. Csapatunk 6–0-s, magabiztos győzelmet aratott és így várhatja a május 25-i, hazai, Puskás Akadémia elleni szezonzáró összecsapást.

Magabiztos győzelmet arattunk. Ezen a napon nagy volt a különbség a két csapat között. Amit kértem a lányoktól, azt megcsinálták, felszabadult, jó játékkal rukkoltak ki és a második félidőben tudtak még két gólt szerezni. Ha nincs a nagy esőzés, véleményem szerint ez akár még több is lehetett volna. A múlt heti, Ferencváros elleni vereség után kikerült a saját kezünkből a sorsunk, így várjuk az utolsó fordulót, ahol ők fogadják az MTK-t, mi pedig a Puskás Akadémiát. Meglátjuk. hogyan alakulnak a dolgok, és hogy milyen színű éremmel zárjuk majd a bajnokságot. Gratulálok a lányoknak a mérkőzéshez, jó pihenést, feltöltődést nekik a hosszú hétvégén, utána pedig elkezdjük a felkészülést a szezonzáróra

– fogalmazott a találkozót követően Tebeli György vezetőedző.