Tóth Milán betalált, nyert a Hali

Tóth Milán betalált, nyert a Hali

Utolsó hazai találkozóján 4–3-ra győzött a vasi gárda.

A 37., azaz utolsó előtti fordulót rendezték ma a Merkantil Bank Ligában. A Haladás hazai környezetben fogadta a Budaörs együttesét. A vendégeknél az Illés Akadémia növendéke, Halmai Ádám nem volt a keretben. Nálunk Mátyus János a kezdőbe jelölte Debreceni Zalánt és Kállai Kevint (a korábbi akadémisták közül Medgyes Zoltánt és Jancsó Andrást), míg a padon várt bevetésre Tóth Milán és Horváth Rajmund (valamint Kiss Bence és Németh Márió).

Két futballozni tudó és akaró csapat találkozott, és ebből egy gólgazdag mérkőzés kerekedett ki. A mieink a 19. percben szerezték meg a vezetést. Jancsó András ment el a jobb szélen, az alapvonal és a 16-os sarkánál belépett a büntetőterületen belülre, élesen középre adott, amire Medgyes Zoltán reagált a leggyorsabban, és a bal alsóba vágta, 1–0. Tíz perc múlva Dragóner vitte be a labdát a sűrűbe jobbról, a 16-os előtti félkörön Medgyeshez továbbított, aki egy igazítás után 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 2–0. Volt azonban válasza a vendégeknek: a 38. percben tűzijátékot rendeztek a kapunk előtt, és végül Molnár Tibor talált a kapunkba.

Szünetben cserélt Mátyus János: Jancsó András helyett Kiss Bence, míg Dragóner Filip helyett Tóth Milán lépett pályára. A gólokkal ekkor sem spórolt egyik csapat sem. Az 56. percben Medgyes Zoltán kapott remek labdát a 16-oson belül, ám miután megtolta, a vendégkapus elütötte, 11-es. A sértett a jobb sarokba lőtte a büntetőt, 3–1. A 62. percben Németh Milán hosszú labdáját Tóth Milán vette át, kapu felé ment vele, csinált két cselt a 16-oson belül, amikor Gyurácz elhúzta a lábát, ez is 11-es. Az ifjú támadó állt a mészpöttyre letett labda mögé, és magabiztosan lőtt a jobb sarokba, 4–1. Hamar szépített a Budaörs Pethő révén, majd a 81. percben Zsidai góljával 4–3-ra jöttek fel, ám ezek után már csak inkább a Hali, elsősorban Tóth Milán előtt adódtak lehetőségek, ám a bal szélről érkező éles beadásokról kétszer is csak centikkel maradt le a csatár.

Debreceni Zalán és Kállai Kevin 70-70, Tóth Milán pedig 45 percet játszott a mai találkozón.

A Haladás megérdemelten győzött, jelenleg nyolcadik. A nagyon sűrű középmezőnyben még nem dőlt el a zöld-fehérek végső helyezése, de az biztos, hogy a 7-11. helyek valamelyikén zárnak Kállai Kevinék.

A mérkőzés után videóinterjú formájában mondta el Tóth Milán, ő hogyan látta a meccs eseményeit – mindez megtekinthető az Illés Akadémia Instagram-oldalán.