Befejeződtek az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjának küzdelmei

Befejeződtek az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjának küzdelmei

Az első helyen végző Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, a dobogós Puskás Akadémia és MOL Fehérvár, valamint a MOL Magyar Kupa-győztes Újpest FC az Európa-konferencialigában szerepelhet a nyártól.

A 2021-ben megrendezésre kerülő 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság miatt rendkívül korán, már május 9-én befejeződtek a magyar első osztály küzdelmei.

Az NB I-ben 14 olyan futballista szerepelt (13-an pályára is léptek), akik az Illés Akadémián nevelkedtek.

A tavaszi szezon előtt még a bronzéremre hajtott a Puskás Akadémia, ám a többiek sorozatos botlásai miatt az ezüst kerül a nyakukba. Az utánpótlás-válogatottaknál számításba vett, Eb-szereplő Kiss Tamás tavasszal is alapember volt Felcsúton, míg a felcsútiak második számú kapusaként Kiss Ágoston is kerettagnak, így magyar bajnoki ezüstérmes mondhatja magát. A hálóőr a tavalyi Bundesliga II-bajnoki cím mellé most egy NB I-es 2. helyet mondhat magáénak.

A bajnoki cím volt a célja, végül a dobogó legalsó fokán zárt a MOL Fehérvár. Sajnos sérülés miatt csak februárban játszhatott Kovács István, míg Nyári Patrik ezen a tavaszon egyszer sem. Funsho Bamgboye a negyedik helyen zárt a Vidi házi góllövő-listáján: hét találat fűződik a nevehéz.

A Kisvárdával érte el történelmi sikert Dombó Dávid. A 27 éves hálóőr ötödik lett a szabolcsiakkal.

Nyolcadikként zárt a Mezőkövesd-Zsóry FC. Szeles Tamás 13-szor lépett pályára ebben a bajnokságban.

A Gyurján Mártont és Szalay Szabolcsot a soraiban tudó ZTE FC lett a bajnokság kilencedikje. Bennmaradt a Budapest Honvéd FC is: a piros-feketék keretében találjuk Batik Bencét és Tamás Krisztiánt.

Nem tudta elérni a bennmaradást a hosszú hajrát nyitó Diósgyőr: Hegedűs János 25 meccset húzott el piros-fehérben. Kiesett a Budafok is: Huszti András 25, és a Mezőkövesdtől kölcsönbe érkező Jagodics Márk 15 találkozón szerepelt.

A korábban nálunk nevelkedő játékosoknak jó pihenést és feltöltődést kívánunk a nyárra!

Nyitókép forrás: www.rangado.24.hu