Fájó vereséget szenvedett a Haladás-Viktória a Diósgyőr ellen

Fájó vereséget szenvedett a Haladás-Viktória a Diósgyőr ellen

Akadémiánk növendékei közül ezúttal is sokan játéklehetőséghez jutottak.

Szombaton délután a Simple Női Liga bronzmérkőzésének biztos résztvevője, a Diósgyőr látogatott a Haladás Sportkomplexumba. A pirosmezes miskolciak már az első percekben igyekeztek magukhoz ragadni az irányítást, birtokolni a labdát, és nyomást helyezni a hazai kapura. A mezőnyfölényt sikerült is kialakítaniuk, de a zöld-fehérek védelme sokat dolgozott, és rendkívül stabilan állt a lábán. Egészen a 34. percig, amikor egy rögzített szituáció után Bianca-Marilena Sandu elé került a labda, aki ballal a kapuba lőtt. A bekapott gól egy picit megfogta a házigazdát, ráadásul a 42. percben ismét a vendégek találtak be, ezúttal Voila volt a gólszerző. A második félidőben változtatott Székely Tibor vezetőedző, érkeztek a cserék, de az igazi átütőerő hiányzott a Haladás-Viktória játékából. A szombathelyiek nagyot küzdöttek, minden labdáért megharcoltak, veszélyes szituációkat azonban nem igazán tudtak teremteni a miskolciak kapuja előtt. Több gól már nem született az összecsapáson, a Diósgyőr győzelmének köszönhetően elvitte a három pontot a vasi megyeszékhelyről.

Az Illés Akadémia játékosai közül Németh Mirtill, Csizmadia Zsófia, Hajba Jázmin kezdőként, Varga Barbara csereként állt be, ahogyan Rugovics Boglárka is, aki élete első NB I-es mérkőzésén lépett pályára.

Nagyon sajnálom, hogy ma nem sikerült pontot, pontokat szereznünk. Nagyot harcoltak a lányok, viszont ez ma kevésnek bizonyult. Keveset birtokoltuk a labdát, ez pedig sajnos azt hozta magával, hogy nem igazán tudtunk veszélyt jelenteni ellenfelünk kapujára. Fiataljaink ezúttal is igyekeztek kihozni magukból a maximumot, amit köszönök nekik. A védelemben Hajba Jázmin magabiztosan futballozott, a középpályán Csizmadia Zsófi és Németh Mirtill nagyot küzdöttek, rendkívül sokat kellett futniuk, de úgy érzem, hogy nagyon jól megoldották a feladatukat. Varga Barbara a szünetben állt be, agilis volt, látszott rajta, hogy nagyon akar, megtartani a labdákat azonban sajnos nem sikerült neki. Örömteli, hogy ismét lehetőséget tudtam adni egy olyan U19-es játékosnak, aki eddig csak a kispadon kapott helyet. Rugovics Bogi jól szállt be, még sok NB I-es mérkőzést kívánok neki

– értékelt Székely Tibor vezetőedző.