Tornagyőztes az Illés Akadémia U10

Tornagyőztes az Illés Akadémia U10

A kupa mellé a legjobb játékos címet is begyűjtötték Biegner Dániel tanítványai.

A Répce Sportcsarnok adott otthont a Tigris Kupának, ahol szombat délelőtt az Illés Akadémia U10-es csapata szerepelt. Biegner Dániel hiányzóinak listája hosszúra nyúlt (Német Ádám, Sóvári Dávid, Rajtosics Marcell, Jáger Noel, Pető-Takács Botond, Babos Kolos), így a tornán a Gurzó Miklós, Novák Bence, Hányi Bálint, Török Balázs, Németh Levente, Kalmár Kornél, Lengyel Ágoston, Fazekas Bruno, Varga Vince Lőrinc összeállítású kerettel szerepeltünk.

A hat együttes körmérkőzéses rendszerben vívott meg egymással, és a zöld-fehérek mind az öt találkozójukat megnyerték! Az ETO FC elleni 2–0-ra, a Főnix Gold ellen 3–0-ra, a Kőszegi Lóránt FC ellen 5–1-re, aztán a ZTE ellen pedig 6–0-ra győztünk. Az utolsó mérkőzésen a rendező Király SE–Illés Akadémia-összecsapáson a tét a tornagyőzelem volt: a mienk 2–0-ra diadalmaskodtak! A Tigris Kupa legjobb játékosa címét az Illés Akadémia növendéke, Lengyel Ágoston kapta meg!

Nem volt kapusunk, így másképp néztünk ki labdabirtoklásban, mint ahogy szoktunk. Mindig egy-egy mezőnyjátékosom állt a háló elé. Folyamatos létszámelőnyünk volt ezáltal, és az ebből kiadódott helyzeteinket jól megoldottuk. Sok-sok gólszerzési lehetőségünk volt, domináltunk a mérkőzéseken. Szeretném kiemelni a Főnix-Gold elleni összecsapásunkat: a velük való ütközet meglátásom szerint a torna egyik legjobb meccse volt, kiemelten szolgálta a gyerekek fejlődését, ugyanis a székesfehérváriak is labdabirtoklásban kezdeményező futballt játszottak. Amely mérkőzéseken kevesebb gólt lőttünk, kicsit pontatlanabbak voltunk. Nagy dicséret jár a gyerekeknek. A számbeli eredményesség másodlagos, de ma a játék minden elemében nagyon jók voltunk, igazi minőségi focit produkáltunk, többek között az esetleges labdavesztéseket követően hamar visszaszereztük a labdát. Gratulálok a srácoknak, és a hiányzókat várjuk vissza mielőbb

– mondta a tornát követően Biegner Dániel.