Harmadik hely és gólkirályi cím Tapolcán

Harmadik hely és gólkirályi cím Tapolcán

A Novák Dezső emléktornán Horváth Ármin lőtte a legtöbb gólt.

A hetedik alkalommal megrendezett Novák Dezső emléktorna talán azért is emelkedett ki az eddigiek közül, mert ez volt a leginkább kiegyensúlyozott. Az Illés Akadémia U13 a Varga N., Szalai-Horváth A. – Szakály, Hányi, Tóth D., Hideg, Horváth Á., Bosnyák Bence, Bosnyák Botond, Grádvohl, Szántó, Laczó, Angler kerettel vágott neki a Csermák József Rendezvénycsarnokban megtartott eseménynek. Az első találkozókon még kereste a góllövő-cipőjét a csapatunk (ahogy szokott lenni: a helyzeteink megvoltak, ám ezek kimaradtak), aztán egyre jobban belejöttek a srácok, és Nagy László együttese végül úgy hajrázott a csoportmérkőzések során, hogy a kisdöntőig, azaz a bronzmeccsig verekedte magát. Az eredmények:

Illés Aka. U13 – MTE U13 0–3

Tapolca U13 – Illés Aka. U13 2–1

Veszprém U13 – Illés Aka. U13 2–2

DPASE U13 – Illés Aka. U13 1–4

FTC U13 – Illés Aka. U13 2–2

A 3. helyért ismét a Ferencvárossal csaptunk össze. A végig kiélezett, rendkívül izgalmas, szoros, sok párharccal és sok góllal tarkított sportszerű meccs 4–4-gyel zárult, így büntetőkkel dőlt el a bronzérem sorsa: a mieink céloztak jobban, és 3–2-re nyertünk a párbaj során. A 3. helyezés mellett egy különdíj is Szombathelyre került, ugyanis Horváth Ármin lett a torna gólkirálya! A Novák Dezső emléktornát a Veszprémi FC USE csapata nyerte meg.

Rendkívül örömteli, hogy a 2022-es esztendő első eseményeként egy színvonalas tornán vagyunk túl. Az első mérkőzésen az óváriak ellen helyzeteink nekünk voltak, ám ahogy ellenük mostanában az történni szokott, a gólokat sajnos mi kaptunk. Kellett idő, míg a palánkos pálya adottságaihoz idomultunk. Ehhez még egy meccset elszúrtunk, ugyanis egy már megnyert találkozót veszítettünk el a rendező Tapolca ellen. Egyre jobbak lettünk a Veszprém ellen, domináltunk, de ott még nem nyertünk, aztán az Újváros ellen egyértelműen felülkerekedtünk. Ezek után jöttek a Fradi ellen küzdelmes, és egyébként nagyon magas színvonalú meccsek. A torna nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Igaz, nehezen lendültünk bele, de ha csak az utolsó két meccset néznénk, akkor is azt mondanám, hogy megérte elmenni. Ez a két zöld-fehér derbi extra összecsapásnak bizonyultak. A góllövéssel hadilábon álltunk az elején, de a végére azért belejöttünk. Hiányérzetem a Tapolca elleni meccsért van, ott illett volna nyertünk, de ettől függetlenül jónak értékelem a tornát, köszönet a szervezőknek a színvonalas munkájukért

– értékelte a látottakat Nagy László, az Illés Akadémia U13 vezetőedzője.