Töretlen a bizalom

Töretlen a bizalom

Most már rendszeresen pályára lép két akadémistánk az U18-as válogatottban. Legutóbb a Georgia elleni páros mérkőzésen Kállai Zalán 90, míg Szijjártó Ármin 75 percnyi játékidőt kapott.

Összesen négy szombathelyi kötődésű játékos volt tagja a korosztály válogatottjának. A jelenleg Pakson védő Simon Barnabás, valamint a Haliban futballozó Artner Dávid mellett Kállai Zalán és Szijjártó Ármin is meghívót kapott az egykoron szintén az Illés Akadémián tevékenykedő Oross Márton szövetségi edzőtől.

Jelenlegi növendékeink közül Kállai Zalán az első, amúgy 1–0-s vendégsikerrel zárult mérkőzést játszotta végig. Tehetséges támadónk hozta a tőle megszokott, harcos, kemény játékot.

Nagyon küzdelmes meccset vívtunk Georgia korosztályos válogatottjával. Úgy érzem, hogy felvettük a kesztyűt az ellenféllel és szerintem jobban is játszottunk. Több veszélyes lövés mellett volt egy gólba tartó fejesem is, de a kapus a lécre tolta a labdát. A büntetőnket szerettem volna elvégezni, de végül Kiss Norbié lett az egyenlítési lehetőség, ám sajnos ez nem jött össze, így a vendégek nyertek 1–0-ra. Szerintem nagyon hasznos volt ez a meccs is, úgy érzem, hogy valamennyiünk fejlődéséhez hozzájárult. Oross Mártonnal a hazautazásunk előtt váltottunk néhány szót. Elégedettnek tűnk a teljesítményemmel. Nagyon bízom abban, hogy legközelebb is számít majd rám

– foglalta össze a balmazújvárosi összecsapás hozadékait Kállai Zalán, aki a második, debreceni összecsapást a kispadon ülte végig. Ezúttal viszont egy másik növendékünk, Szijjártó Ármin volt a kezdő 11 tagja: bal oldali védőként 75 percet kapott.

Egyre inkább tetszik ez a poszt is. Itt főként az előkészítésben tudok jeleskedik, ritkábban érek oda a kapu elé. Persze megpróbálok támadószellemben játszani, amire a georgiai csapat ellen bőven volt is lehetőségem, mivel a masszív védekezésre helyezték a hangsúlyt. Ennek ellenére már az első félidőt követően is vezethettünk volna két-három góllal a helyzeteink alapján. Egyértelműen végig mi domináltunk, azonban ezt a meccset is le tudták hozni a vendégek úgy, hogy nem került a labda a kapujukba. Jó, hogy ismét játszhattam az U18-as válogatottban és úgy érzem, hogy nem is ment rosszul. Pici fáradtságot azért éreztem, mivel előtte a Haliban voltam Szegeden jó 70 percet a pályán, aminek persze igen-igen örültem. Jó érzés, hogy egyre több bizalmat kapok Németh Szabolcstól. Megpróbálok erre a továbbiakban is rászolgálni, és abban is bízom, hogy Oross Márton a következő összetartásokra is behív majd

fogalmazott Szijjártó Ármin.

A hírek szerint hamarosan újabb nemzetközi mérkőzések várnak az U18-as nemzeti csapatunkra. Ha minden igaz, akkor legközelebb a bolgár fiatalokkal lesz majd egy ilyen „dupla meccses program”, a nyáron pedig egy torna is vár Oross Márton legénységére.