Horváth Rajmi betalált, ikszelt a Haladás

Horváth Rajmi betalált, ikszelt a Haladás

Szijjártó Ármin és Simut Mario Lucas kezdett, Horváth Rajmund bő fél órát játszott.

A Szombathelyi Haladásnak hamar lehetősége volt feledtetni a vasárnapi vereséget: a zöld-fehérek a hétközi fordulóban Tiszakécskére látogattak. A vasiak a Rózsa – Simut, Guzmics, Németh M., Bosnjak – Szekér, Holdampf, Csilus, Kiss B. – Lencse, Szijjártó összetételben szerepeltek. Mindez azt jelentette, hogy az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel mellett, az U19-es korosztályból Simut Mario Lucas és Szijjártó Ármin kapott lehetőséget, míg korábbi növendékeink közül Szekér Ádám és Kiss Bence kezdett. A padon – többek mellett – Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Máté, Doktorics Áron, Horváth Rajmund és Tarján Patrik vártak bevetésre.

A tiszakécskei együttesben a kezdőcsapat tagja volt Gyurján Bence, az Illés Akadémia egykori növendéke, aki a Haliban mutatkozhatott be az NB I-ben.

Nem alakult ki folyamatos játék, sokáig egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. Inkább a Tiszakécske térfelén pattogott a labda. Aztán az első játékrész második felében egyre inkább a hazaiak védővonala mögé tudtunk kerülni, de ezek a lehetőségek kimaradtak. És jött a fekete leves: megint pontrúgás után kapott gólt a Haladás. Egy szögletet követően tudtak betalálni a hazaiak az első félidő utolsó pillanatában, így egygólos hátrányban mehettünk szünetre.

A Haladás labdabirtoklási fölénye megmaradt, és a 67. percben sikerült is egyenlítenünk. Lencse adott egy remek labdát a 16-oson belül Horváth Rajmund, aki az ötös bal sarkán még egyet tolt rajta, és nagy erővel a rövid sarokba lőtt, 1–1. Volt ezek után is lehetőségünk – igaz, egy-két alkalommal a kécskeieknek is – de újabb gól nem született, így idegenben a harmadik 1–1-et érte el a Haladás.