Több mint tisztes helytállás akadémistáinkkal a sorainkban a bajnoki címvédő ellen

Több mint tisztes helytállás akadémistáinkkal a sorainkban a bajnoki címvédő ellen

Egy góllal bizonyult jobbnak a Ferencváros a zöld-fehér összecsapáson.

Csütörtökön délután a Kocsis Sándor Sportközpontban lépett pályára a Haladás-Viktória az FTC-Telekom ellen. A hazaiak ugyan többet birtokolták a labdát és mezőnyfölényben játszottak, a szombathelyi védelem azonban kiválóan állt a lábán és rengeteget dolgozva, fegyelmezetten védekezett. A 14. percben aztán a 75-szörös portugál válogatott, Európa-bajnokságot is megjárt Vanessa Marques érkezett remekül egy baloldali beadásra és lőtte védhetetlenül a kapuba a labdát. Ezt követően is a fővárosiak domináltak, viszont igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a vendégkapu előtt. A vasiak nagyot küzdöttek, egy-egy alkalommal a gólszerzéstől sem jártak messze, az egyenlítés azonban nem jött össze, 1–0 arányban győzni tudott a házigazda.

Az Illés Akadémia növendékei közül Németh Mirtill, Hajba Jázmin, valamint Csizmadia Zsófia kezdőként, Simon Franciska pedig csereként lépett pályára.

A lányok szívüket-lelküket kitették a pályára, és hatalmasat harcoltak. Különösképp a védekezésünkkel vagyok elégedett, ami sajnos szinte az összes energiánkat felemésztette, a támadásokra már nem igazán maradt erőnk. Akadémistáinkkal egytől egyig elégedett vagyok, mindegyikük nagyon sokat dolgozott, Hajba Jázminnak például roppant nehéz dolga volt, de úgy gondolom, jól megoldotta a feladatát. Németh Mirtill nagyon jó területekbe lépett be, sokat hozzátett hasznos játékával a csapat teljesítményéhez. Csizmadia Zsófi is nagy munkát végzett védekezésben, Simon Franciska beállításával pedig szerettünk volna előre egy kis sebességet vinni, véleményem szerint ő is jól szállt be a mérkőzésbe. Úgy gondolom, kihoztuk ebből a találkozóból a maximumot és emelt fővel hagyhattuk el a pályát

– értékelt Székely Tibor vezetőedző.

Nyitókép forrása: www.fradi.hu