Büntetett a futball

Büntetett a futball

Egy kivételével sorra kimaradtak az Illés Akadémia-helyzetek, míg a soproniak egyetlen lehetőségüket gólra váltották.

Illés Akadémia U12 – SC Sopron U12 1–1 (1–0)
Illés Aka. U12: Szalai-Horváth – Horváth V., Mórocz, Szántó – Vert, Hideg – Módly, Grádvohl, Papp M. Cserék: Molnár B., Laczó. Vezetőedző: Takács Csaba.
Gólszerző: Molnár B. (30., 1–0)

A 22. forduló pénteki esti mérkőzésén hamar nekiugrott ellenfelének Takács Csaba együttese. A mieink sorra alakították ki helyzeteiket. Grádvohl Kristóf lépett ki jól a védők között, ám lövése mellé ment. Papp Máté szöglete után Horváth Valentin bólintott kapura, de a fejest az egyik védő szögletre blokkolta. Nem sokkal később Szántó Nimród átlövése centikkel zúgott el a jobb oldali kapufa mellett. Mórocz Hunor is ziccerben tudott kilépni, de a kapus lábáról szögletre csorgott a labda. Az első félidő utolsó percében Molnár Barnabás kapott remek labdát, és jól lőtte el a rárontó kapus mellett a jobb alsóba, 1–0.

Szünet után sem változott a játék képe. Módly Samu saját magának csinált meg egy helyzetet, és ballal a rövid sarok mellé lőtt. A 48. percben a térfelünk közepén veszítettünk labdát, amit rávezettek Szalai-Horváth Alexra, aki csak beleérni tudott a lövésbe, hárítani sajnos nem tudta, 1–1. Az első, és egyetlen lehetősége volt ez a Sopronnak… Ezek után is mi domináltunk, Hideg Botond lövése a kapufán csattant, majd egy jó összjáték végén Molnár Barnabás lőtt, de védett a kapus.

Jól kezdtük a mérkőzést. Amit kértem a gyerekektől – birtokoljuk a labdát – jól oldottuk meg. Járattuk, kerestük a széleket és a mélységi passzokat, többször meg is bontottuk az ellenfelet. Nagyon sok helyzetet – ziccereket – dolgoztunk ki, de csak az első félidő legvégén tudtunk előnybe kerülni. Fordulás után is hasonló volt a játék képe. Egy hiba után az ellenfél egyet lőtt kapura, és ezzel két pontot veszítettünk. A gyerekek hozzáállásával és a játékkal maximálisan elégedett vagyok, a helyzetkihasználásunk kell mielőbb javítanunk. Remélem, hogy ez utóbbin tudunk változtatni, és akkor az eredmény is jobb lesz

– összegzett a mérkőzés után Takács Csaba vezetőedző.