Több meccsre való helyzetet hagytunk ki

Több meccsre való helyzetet hagytunk ki

A második félidőben ziccerek garmadáját dolgozta ki U15-ös csapatunk, a meccset mégis az NS Mura nyerte 3–2-re.

NS Mura U15 – Illés Akadémia U15 3–2 (3–0)
Illés Aka. U15.:
Őri K. – Tasnádi Á., Szilvási, Szücs, Hende – Krone, Söptei, Horváth G. – Meskó, Horváth L., Szele. 2. félidő: Németh B. – Tóth K., Kelemen G., Kelemen M., Molnár L. – Meskó (Szücs), Sági, Markó – Virág, Klement, Tóth E. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők:
Virág (60., 3–1), Klement (75., 3–2)

A két szakmai stáb úgy egyezett meg, hogy 2×45 percben mérik össze a tudásukat a csapatok. A szerdai edzőmeccs után is nagyon jól kezdtek akadémistáink, akik komoly labdabirtoklási fölényt hoztak össze a kontrákra berendezkedő ellenféllel szemben. A dominanciánk ellenére viszont a gólokat a hazaiak szerezték: hat-hét helyzetük közül hármat is eredményesen zártak, így a szünetben 3–0-ra vezettek.

A második félidő azonban egyértelműen a mieinkről szólt. Németh Richárd és Varga Roland tanítványai szinte futószalagon dolgozták ki a nagyobbnál is nagyobb ziccereket, amik közül Virág Ádám a 60., míg Klement Dávid a 75. percben használt ki egyet-egyet. Ezen kívül még legalább nyolc-tíz óriási helyzetet hagytak ki akadémistáink. Ha ezeknek csak a felét értékesítik, már akkor is simán megfordíthattuk volna a mérkőzést. Sági Marcell lövése például a kapufán csattant, majd a labda végiggurult a gólvonalon, de Virág Ádám, Tóth Erik és Markó Martin is közel járt a gólhoz. A vége azonban 3–2-es hazai győzelem lett.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon hasznos nemzetközi edzőmérkőzést játszottunk. Meg tudtuk nézni, hogy a négy próbajátékosunk mit tud nyújtani nyomás alatt. Sok jó teljesítményt láttam a csapatból. Én összességében pozitívan értékelem a meccset. Nyilván nem örülünk az eredménynek, de most nem az volt a lényeg. Amire kíváncsiak voltunk, arra választ is kaptunk. Egy olyan ellenféllel játszottunk, aki végig zakatolt, minden labdáért meg kellett küzdenünk ellenük

– összegezte a látottakat Németh Richárd vezetőedző.