Négy gól, egyenlő leosztásban

Négy gól, egyenlő leosztásban

Mindkét félidőben egy-egy találatot értek el a küzdő felek, így 2–2-re végződött U14-es csapatunk szlovéniai edzőmérkőzése.

NS Mura U14 – Illés Akadémia U14 2–2 (1–1)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Bogdán, Szakály, Nyári, Papp M. – Hideg, Bosnyák Botond, Mihály – Horváth Á., Sánta, Börczi. Cserék: Angler J., Laczó, Mórocz, Tóth D., Axnix, Kiss-Szécsényi, Grádvohl, Tasnádi Zs., Moldován, Bosnyák Bence. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző:
Sánta (30., 1–1; 55., 1–2)

Egy kifejezetten kellemetlen stílusban futballozó együttessel találkoztak akadémistáink, akik ennek ellenére egyértelműen domináltak az első félidőben, nagy labdabirtoklási fölényben játszottunk. A mieink sok helyzetet dolgoztak ki, ám így is a hazaiak szerezték meg a vezetést: egy gyors kontrát zártak le góllal. Szerencsére a 30. percben Horváth Ármin átadása után Sánta Richárd egyenlített. A szünetig még Börczi Benjámin rúgott egy hatalmas kapufát, ám az eredmény nem változott, maradt az 1–1.

Térfélcsere után ott folytatták a mieink, ahol előtte abbahagyták. Maradt a fölényünk és jöttek a helyzetek is. Az 55. percben pedig Sánta Richárd egy szép egyéni játékot zárt góllal és alakította 2–1-re az eredményt. A végjátékban viszont átvették az irányítást a vendéglátók, akik egy szerencsés találattal egalizáltak, így pedig 2–2 lett a derbi vége.

Nagyon kemény héten vagyunk túl, mivel szerdán egy remek, jó iramú edzőmeccset sikerült játszanunk a Lurkó UFC U16-os csapatával. Nehéz volt ma alkalmazkodni az ellenfél kellemtelen stílusához. Ettől függetlenül megpróbáltunk a saját stílusunkban játszani, ami többnyire sikerült is. Csupán a mérkőzés hajrájában tudtak dominálni a hazaiak. Szerintem, ha picit frissebbek vagyunk, akkor ezt a meccset megnyertük volna Elégedetlen azonban így sem lehetek a csapattal

– értékelte a mérkőzést Nagy László vezetőedző.