Tíznél állt meg az Illés Akadémia U12 mutatója

Tíznél állt meg az Illés Akadémia U12 mutatója

A gyerekek gólratörően futballoztak.

Illés Akadémia U12 – Tatabányai SC U12 10–2 (1–1, 4–1, 3–0, 2–0)
Illés Aka. U12:
Hajba – Reiber, Székely, Szalma – Molnár B., Módly – Szakács, Orbán, Dobovánszky. Cserék: Bock, Németh B., Mihók, Vincze. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Szakács (10., 1–0), Mihók (23., 2–1; 40., 5–2; 51., 7–2; 56., 8–2), Székely (32., 3–2), Módly (33., 4–2), Németh B. (43., 6–2; 79., 10–2), Orbán (66., 9–2)

Az U12-esek Észak-nyugati csoportjában harmadik meccsen találkoztunk a Tatabányával. Az elsőn 17–1-re nyertünk itthon, a másodikon pedig 4–1-re idegenben. A kék-fehérek eddig az összes találkozójukat elveszítették a bajnokságban, azonban jóval kevesebb gólt kapnak már mostanában.

Kezdeti tapogatódzás után a 10. percben Orbán Roland a bal szélén lépett meg, jobb külsővel szenzációs passzt adott Szakács Benedeknek, aki a kapus lábai között lőtt a hálóba, 1–0. A negyed hajrájában váratlanul egyenlített egy kontra végén a Tatabánya, így döntetlennel mehettünk rövid pihenőre.

A 23. percben egy bal oldalról érkezett beadás után a vendégvédelem nem értette meg egymást, Mihók Martin pedig köszönte a lehetőséget, és közelről az üres kapuba lőtt, 2–1. Sokáig megint nem örülhettünk, ugyanis a tatabányai center ezúttal is egyedül oldotta meg a szituációt, és újfent kiegyenlített, 2–2. A 32. percben ismét nálunk volt az előny, egy szögletvariáció után szereztük meg harmadik gólunkat. Mihók Martin-Módly Samu-Mihók Martin háromszögezés után utóbbi az alapvonal közeléből remek ütemben gurított középre, ahol Székely Máté érkezett, és a hálóba bombázott, 3–2. Hamar kettő lett közte: letámadtuk a Bányász labdakihozatalát, Módly Samu pedig éles szögbőle a rövid felsőbe lőtt, 4–2. Volt slusszpoén is az etap során: Molnár Barnabás viharzott el a jobb szélén, beadását pedig Mihók Martin belsőzte 8 méterről a jobb alsóba, 5–2.

Góllal kezdtünk a térfélcsere után is: Dobovánszky Ábel szenzációs beadását Németh Barnabás laposan továbbította a jobb alsóba, 6–2. Az 50. percben egy kapuskirúgását kapásból vágott vissza Reiber Marcell, amit Mihók Martin 5 méterről lőtt a kapu jobb felébe, 7–2. Negyedik gólját az 56. percben szerezte Mihók Martin: Molnár Barni lekészítése után 9 méterről jobbal a bal felsőbe emelte, 8–2.

Maradt gól az utolsó negyedre is: egy lecsorgó labdát Orbán Roland vágott közelről a kapuba, 9–2. A hajrában Módly Samu beadását a védők pont Németh Barnabás elé rúgtak ki, amit ő középről a háló bal felébe lőtt, 10–2.

Az első húsz perc ma dadogott, azt követően viszont labdabirtoklási fölénybe kerültünk, sok-sok helyzetet dolgoztunk ki. Tanulni lehet és kell is a mai meccsből is: ha az ellenfélnél van egy fizikálisan kiemelkedő játékos, rá kell jönni, meg kell tapasztalni azt, hogy miképpen is lehet ellene védekezni ellene. Az elején ebből voltak gondjaink, aztán a gyerekek jól megoldották ezt is. Gratulálok a srácoknak, külön pedig kiemelném a négy gólt szerző Mihók Martint

– értékelte a látottakat Tóth Zsolt vezetőedző.