Minden negyedben egy gólt szereztünk

Minden negyedben egy gólt szereztünk

Magabiztos játékkal 4–0-s győzelmet aratott U13-as csapatunk a remek kapusokkal rendelkező Tatabánya ellen.

Illés Akadémia U13 – Tatabányai SC U13 4–0 (1–0, 1–0, 1–0, 1–0)
Illés Aka. U13.: Szakály – Angler, Hányi, Hideg  – Bosnyák Botond, Tóth D. – Horváth Á., Bosnyák Bence, Marian. Cserék: Laczó, Moldován, Grádvohl, Gurzó, Axnix. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Tóth D. (6., 1–0), Moldován (39., 9-esből, 2–0),  Horváth Á. (51., 9-esből, 3–0), Bosnyák Botond (75., 4–0)

Ősszel 6–2-re nyertek Tatabányán Nagy László tanítványai, akik ezúttal a hatalmas szél ellenére is futószalagon gyártották a helyzeteket, ám a vendégek kapusa bravúrok sorát mutatta be. Az első negyedben egyedül Tóth Dénes átlövésével szemben bizonyult tehetetlennek.

A második etapban sem változott a játék koreográfiája, azaz a mieink támadtak, míg a tatabányaiak hősiesen védekeztek. A félidő végjátékában aztán sikerült egy büntetőt kiharcolnunk, amit Moldován Levente értékesített is, ennek hála pedig a félidőben 2–0 volt a javunkra.

A harmadik felvonásban is folytatódott a sorminta, vagyis lőttünk egy újabb gólt. A „változatosság kedvéért” ezt is büntetőből: Horváth Ármin volt a végrehajtó.

Az utolsó 20 perc is ifjú akadémistáink fölényében telt el. Rendre az ellenfél térfelén pattogott a labda. A negyed derekán Moldován Levi kétszer is közel járt a gólhoz, de előbb a keresztléc, majd a vendégek kapusa hárította lövését. A 75. minutumban aztán jött a szokásos találatunk, amit ezúttal Bosnyák Botond jegyzett. A mérkőzés végén még a tatabányai kapus védett egy büntetőt, így maradt a 4–0-s győzelmünk.

Sikerünk értékét növeli, hogy sérülésék miatt két mezőnyjátékosunk védett felváltva a meccsen. Külön öröm, hogy Szakály Zétény és Hányi Dávid sem kapott gólt.

Viharos szélben egy küzdelmes meccset játszottunk a fizikálisan nagyon erős Tatabányával, akik ősz óta rengeteget javultak. Már az első félidőben eldönthettük a meccset, mert számtalan helyzetet dolgoztunk ki. Az ellenfél kapusa viszont parádésan védett. Idővel azért sikerült felőrölnünk az ellenfelet és úgy érzem, hogy a győzelmünk nem volt kérdéses egyetlen pillanatig sem

– fogalmazott a meccset követően Nagy László vezetőedző.