Csak a vendégek kapták meg a jogos büntetőt

Csak a vendégek kapták meg a jogos büntetőt

A játékvezető az újpestiek szabálytalanságát követően továbbot intett, így a mieink kénytelenek voltak egy akciógóllal egyenlíteni a mérkőzés hajrájában, aminek köszönhetően 1–1 lett a derbi vége.

Illés Akadémia U19 – Újpest FC U19 1–1 (0–0)
Illés Aka. U19.: Pataki M. – Dezamits, Kozári (Kovács P., 72.), Tóth K., Szvoboda (Borbács, 61.) – Szabó B., Horváth H., Horváth B. (Nagy B., 85.) – Rosner (Udvardi, 61.), Kállai Z., Bunevácz (Mohos, 72.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Mohos (83., 1–1)

Akadémiánk hetek óta remek formában futballozó U19-es együttese egyértelműen esélyesként várta a fővárosi lila-fehérek elleni hazai összecsapást, bár az eső miatt csúszóssá vált pálya nem igazán kedvezett a mieink játékának. Ettől függetlenül két határozottan veszélyes szöglettel kezdte a derbit Horváth Rudolf és Horváth András legénysége, de sajnos gól egyikből sem született. A 6. percben pedig Horváth Balázs hálóba tartó szabadrúgását hárította a vendégek kapusa. Az Újpest első komolyabb lehetőségére egészen a 19. percig kellett várni. Ekkor Pataki Márk kaparintotta meg másodjára a labdát egy 18 méterről elvégzett szabadrúgást követően. Nem sokkal később Kállai Zalán villant, de éles szögből leadott lövését hárította a fővárosi cerberus. A 38. minutumban aztán alaposan felpaprikázódott a hangulat, ugyanis a lila-fehér védők a 16-oson belül vitték földre Szabó Bencét, ám a játékvezető sípja néma maradt, azaz elmaradt a teljesen jogosnak tűnő büntető. Így aztán az első félidő 0–0-s döntetlennel ért véget.

A második játékrészt egy óriási újpesti helyzet vezette be, de szerencsére a szöglet utáni fejesük a keresztlécen csattant. Az 56. percben jött a mérkőzés következő kulcsmomentuma: egy kezezést követően a sípmester 11-est ítélt a vendégek javára, amiből Rideg Bálint szerzett vezetést csapatának. Ezt követően akadémistáink mindent megtettek az egyenlítés érdekében és a 83. percben siker is koronázta próbálkozásaikat: Horváth Hunor remek átadását követően a csereként pályára lépő Mohos Barnabás lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, ezzel pedig ki is alakította a derbi 1–1-s végeredményét.

Jól felkészített, kellemetlen stílusban futballozó csapat az Újpest. Már többször találkoztunk velük és igazi ki-ki meccseket szoktunk ellenük játszani. Szerettünk volna ma is nyerni, meg is voltak hozzá a lehetőségeink. Sajnos a játékvezető szerintem döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Hátrányba kerültünk és rá kellett tennünk még egy lapáttal. Ez pedig az egyenlítő gólunkat eredményezte, viszont a második találatra már nem volt lehetőségünk. Így egy kicsit csalódottak vagyunk, de a jövő héten szeretnénk nyerni

– nyilatkozta a mérkőzést követően Horváth Rudolf vezetőedző.