Tízgólos mérkőzésen szenvedtek vereséget az U19-es lányok

Tízgólos mérkőzésen szenvedtek vereséget az U19-es lányok

Szegeden a hazaiak a találkozó harmadánál három góllal vezettek, a mieinknek sikerült egyenlítenie, de a hajrá hajrájában szerzett duplával a hazaiak otthon tartották a három pontot.

St. Mihály FC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 6–4 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Francsics V. – Csáki E., Szabó L. (Németh N., 55.), Németh Z. (Stadler K., 49.) – Kleinert P., Gravencz G., Novák L., Szabó F. – Hécz Zs., Mesterházy I., Csejtei E. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csejtei E. (45., 3–1; 49., 11-esből, 3–2; 60., 4–3), Mesterházy I. (61., 4–4)

Reggel 10 órakor kezdődött a két U19-es csapat mérkőzése a tápéi műfüves pályán és ez főként azért érdekes, mert a telefonok kijelzői már ekkor is 32 fokot mutattak és a pályán ennél még legalább hat-nyolc fokkal melegebb volt.

Csapatunk nem kezdte rosszul a meccset, már az első percekben is voltak lehetőségei és a mieink többet is birtokolták a labdát, míg a hazaiak főként kontrákra rendezkedtek be. Ellenfelünk nem játszott látványosan, de az kétségtelen, hogy a választott taktikát roppant eredményesen alkalmazta. A védőink mögé beívelt labdákat a lányok nem tudták hatástalanítani, félóra játék után a St. Mihály FC 3–0-ra vezetett.

Fontos volt, hogy a mieinknek még a szünet előtt sikerült szépítenie. Tebeli György a második félidőre játékrendszert váltott és ez hatékonynak bizonyult. A kezdés után ugyan a szegediek tudták növelni az előnyüket, de utána mi következtünk: csapatunk három gólt szerezve egyenlített. Irányítottuk a mérkőzést, a játékunkban benne voltak az újabb gólok – de a helyzetek sajnos kimaradtak. A 86. percben egy lapos, mélységi átadást nem védekeztünk le, ellenfelünk ismét vezetett, majd a lefújás előtti pillanatokban egy szabadrúgás nyomán kipattanó labdából a hazaiak még egy gólt lőttek. Kár érte.

Nagyon bosszús vagyok, mert idegenben szereztünk négy gólt, mégsem szereztünk pontot. Ugyanakkor büszke is vagyok a lányokra, mert nincs rá jobb szó, embertelen körülmények között is óriási szívvel küzdöttek. Csejtei Emi, ahogy több felkészülési mérkőzésen, ezúttal is nagyszerűen játszott. Nem „csak” három gólt rúgott, három különbözőt! Az egyiket egy beadásra mintaszerűen érkezve, a másikat a saját maga által kiharcolt tizenegyesből, a harmadikat a balösszekötő helyéről, 30 méteres bombából

– mondta a találkozó után Tebeli György.