Ausztriai hatos

Ausztriai hatos

Az Illés Akadémia U14 a meccs második felében szórta meg ellenfelét.

JAZ GU Süd U14 – Illés Akadémia U14 2–6 (0–1)
Illés Aka. U14:
Schepanski – Németh B., Bujdos, Székely, Szalma – Bock, Angler, Dobovánszky – Szakács, Reiber, Ládonyi. Cserék: Fonnyadt, Orbán, Takács Á., Molnár B., Módly, Magadics, Mihók, Lakatos. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Angler (3), Reiber, Lakatos, Mihók

Az U14-es korosztályunk ezúttal a stájerországi Seiersberg-Pirkába látogatott, ahol a JAZ GU Süd volt a mieink vendéglátója. 3X30 percet játszottak a csapatok: a Nagy László–Nagy József-edzőpáros 45 percnél cserélt. A vasiak egy szép átlövéssel szerezték meg a vezetést: egy remek lekészítést követően Reiber Marcell nyitotta meg a gólok sorát. A meccs második felében aztán sorra értük el a találatainkat: Angler Benett triplázott, mellette pedig Lakatos Krisztián és Mihók Martin szereztek gólt. Betaláltunk akcióból és gyors átmenetváltást követően is. A hazaiak két alkalommal is 18 méteres szabadrúgásból tudtak eredményesek lenni. A mieink győzelme teljesen megérdemelt volt.

Rendkívül hasznos edzőmérkőzést játszottunk: egy újabb stílust képviselő nemzettel találkozhattunk. A hazaiak 4–4–2-es formációt választottak, a céljuk az volt, hogy gyorsan feljuttassák a labdát a mi térfelünkre – ezt mi nagy százalékban meg tudtuk akadályozni. Nem tetszett, hogy az első 45 percben felvettük a stílusukat, sokszor rossz döntést hoztunk. Így is nekünk voltak helyzeteink, de csapkodó volt a játékunk. A cserék után aztán a földre hoztuk a játékot, sokat passzoltunk, sorra alakítottuk ki a lehetőségeket – utóbbiak kihasználásával voltak gondjaink. Nagy területeket játszottunk be az ellenfél mögött. Összességében elégedett lehettem, az iram és a hozzáállás megfelelő ebben az afrikai melegben, le a kalappal a srácok előtt, alkalmazkodtak a körülményekhez

– nyilatkozta Nagy László vezetőedző.