Tizenhárman tettek sikeres játékvezetői vizsgát

Tizenhárman tettek sikeres játékvezetői vizsgát

U17-es korosztályunkat – többek között – Tóth Vencel vizsgáztatta játékvezetésből.

Úttörő vállalkozást indított a 2021/2022-es bajnoki szezonban az Illés Akadémia és az MLSZ Vas megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága: akkor két korosztályunk, az U19-es és U17-es vett részt a tanfolyamon. A mostani szezontól kezdve az U17-eseink tanulhatják meg a labdarúgás szabályait. A több mint 60 órányi tananyag elméleti és gyakorlati óráit fizikai felmérés és gyakorlati játékvezetés követte, a legvégén pedig előbb írásban, majd szóban adhattak bizonyságot tudásukról a résztvevők. A tanfolyam végére – betegség miatt kevesebben voltak a korosztályban – tizenhárman tettek sikeres teljes körű vizsgát, közülük egy játékosunk külön szóbeli dicséretet kapott.

A záróvizsgákon Vas megyéből Szarka Zoltán, Horváth Patrik, Bognár Réka, Héra Csanád, Pál László, Horváth György és Kovács László, míg az országos bizottság részéről Tóth Vencel felügyelte a rendet. A vizsgabizottsági elnök, Tóth Vencel értékelte a most már hagyományos labdarúgó-akadémiai vizsgát:

Ahogy azt a fiatalemberek előtt is elmondtam: azzal, hogy akadémiai labdarúgóként részt vettek a tanfolyamon, közel kerültek a futball minden szereplőjéhez. Felvázoltam a labdarúgó-pályafutás törékenységét, felhívtam a figyelmüket arra, hogy a sikeres vizsgával már ilyen fiatal korban szakmát kapnak a kezükbe – ha pedig ez utóbbi komoly nyelvtudással egészül ki, akkor ez karrierlehetőséggel is párosulhat. Mindaddig a játékvezetés remek kereseti forma lehet számukra. Kiemelném, hogy mind az ötlet, miszerint kiemelt labdarúgó-akadémiai játékosok játékvezetői vizsgakötelezettséggel bírnak, mind pedig a kivitelezés, a helyszín, a felszereltség és a szervezés is kiválóan működött.