Megint lehúzták a rolót U12-eseink

Megint lehúzták a rolót U12-eseink

Muraszombati ellenfélét győzte le a Tóth Zsolt vezette Illés Akadémia U12.

NS Mura U12 – Illés Akadémia U12 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)
Illés Aka. U12:
Kovács V. – Boda, Tóth N., Hányi B., Lengyel – Molnár, Majlinger, Németh N. – Baranyi. Cserék: Dudás – Bangó, Máté, Lajos, Novák, Németh L., Bertalan. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Majlinger (60., 0–1), Németh L. (65.)

A muraszombati találkozón három harmadot játszottak a gyerekek: az első kettő 25-25, míg az utolsó 20 percig tartott. A mieink kerültek fölénybe, és sokpasszos játékkal jutottunk el a fekete-fehérek kapujáig, ám az első két felvonásban hiba csúszott a befejezésekbe. Aztán a gólok az utolsó etapban végre megérkeztek. Előbb egy szép akció futott a bal oldalon, Lajos Patrik tálalt Baranyi Borisz elé, akinek a lövését még kiütötte a kapus, ám érkezett Majlinger Máté és közelről a hálóba tessékelte a labdát, 0–1. Néhány perccel később a második oldalon épített az akciónkat, aminek végén Novák Bence beadását a kiváló ütemben érkező Németh Levente szép mozdulattal a jobb sarokba helyezte, kialakítva a 2–0-s Illés-sikert.

Nagy bravúrnak tartom, hogy ilyen jó csapat ellen a meccs egészében komoly fölényt tudtunk kialakítani. Szűkebb pályán játszottunk, mint, amihez mi hozzászoktunk, de így is nagy iramot tudtunk diktálni. Az egész találkozón csak egyszer tudtak kapura rúgni a szlovének, olyan jól megszerveztük a védekezésünket. Előbb is eldönthettük volna a meccset, ehhez határozottabbnak kellett volna lennünk. Nem értékeljük túl a győzelmet, azonban nagyon jó érzés, hogy ez már a harmadik meccs, amelyiken nem kaptunk gólt, és a játékunk is jól nézett ki. Gratulálok a srácoknak

– mondta Tóth Zsolt vezetőedző.