Tíz Illés Akadémia-növendékkel a soraiban jutott a kupaelődöntőbe a Haladás Viktória

Tíz Illés Akadémia-növendékkel a soraiban jutott a kupaelődöntőbe a Haladás Viktória

A vasiak Szil Tünde duplájával és Kovács Virág találatával 3–2-re diadalmaskodtak az Astra gárdája ellen.

Az e heti Astra–Haladás Viktória dupla párharc első felvonására került sor szerda délután Üllőn, ahol a felek a Simple Női Kupa elődöntőjéért néztek farkasszemet egymással. A zöld-fehérek keretében ezúttal összesen tíz akadémista játékosunk kapott helyet. Közülük Szabó Fanni, valamint Csáki Eszter végig a pályán volt, Pintér Tekla kezdőként egy félidőt játszott – őt szintén növendékünk, Csejtei Emília váltotta. Németh Mirtill ugyancsak csereként kapott lehetőséget, ő a 60. percben szállt be Urbán Viktória helyére, Varró Veronika, Hécz Zsuzsanna, Nagy Dorottya, Gravencz Gréta, valamint Kováts Anna pedig ezúttal a kispadról szemlélte a történéseket.

Markó Edina tanítványai remekül kezdték a mérkőzést, ez pedig gólokban is megmutatkozott: Szil Tünde a 12., valamint a 37. minutumban is eredményes tudott lenni, a kettő között Kovács Virág is megzörgette Schvirján Dóra hálóját, így aztán a szünetben 0–3 állt az eredményjelzőn. A jégesővel, felhőszakadással tarkított találkozón – melyet rövid időre meg is kellett szakítani – ezt követően hamar egy gólra zárkózott az Astra, nyílttá téve ezzel az összecsapást. Az egyenlítés aztán már nem jött össze Dombó János együttesének, a Haladás Viktória 3–2-es győzelmének köszönhetően ott lesz a legjobb négy csapat között.

A sorozat elődöntőjében a Budapest Honvédot 8–1-gyel búcsúztató ETO FC Győr lesz az ellenfél, a találkozóra március 20-án, szerdán a Haladás Sportkomplexumban kerül sor.