Megkezdi a bajnokságot az Illés Akadémia U14 és U13

Megkezdi a bajnokságot az Illés Akadémia U14 és U13

Három nap, öt bajnoki.

Már pénteken megkezdődik a hétvége az Illés Akadémia fiú korosztályai számára. A Kovács László és Berning Adrián irányította U17-esek az UD Magyar-Német Sportegyesület ellen lépnek pályára pénteken 13.00 órakor. Ősszel a fővárosiak pályaválasztása mellett Pljesovszki Gergő, Csalló Kristóf és Liplin Bence góljaival 3–1-es sikert arattunk.

Szombaton 10.00 órakor indul útjára a labda Kisvárdán, ahol Várda–Illés Akadémia bajnoki mérkőzést rendeznek az U14-esek Kiemelt bajnokságában. Ez lesz Körhöcz György és Nagy József csapatának első tétmérkőzése 2024-ben. Ősszel kétszer is hátrányba kerültek a zöld-fehérek: előbb Székely Máté, majd a hajrában Orbán Roland talált be, így 2–2-vel zárult az a találkozó.

Az egyetlen hazai bajnoki mérkőzés szombaton 11-kor kezdődik: az U19-esek Kiemelt csoportjában az Illés Akadémia a Puskás Akadémiát látja vendégül. A felcsútiak remekelnek a 2023/2024-es szezonban, hiszen egy iksz mellett 11-szer nyertek, nagy fölénnyel vezetik a bajnokságot.

Németh Richárd és Varga Roland tanítványai, az U16-os csapatunk Székesfehérváron szerepel. A piros-kékek Győrben nyertek a múlt hétvégén, mi itthon győztük le az Újpestet, azaz két olyan legénység találkozik, amely három ponttal nyitotta az évet. Ősszel Nyári Olivér gólja döntött, 1–0-ra nyert az Illés Akadémia.

Vasárnap megkezdődik a szezon a Sátori Barnabás irányította U13 részére is. A mieink a Király SE vendégeként játszanak majd 13 órai kezdett. A két 2023-as őszi találkozón zöld-fehér siker született: Újperintben 1–0-ra, itthon 6–0-ra diadalmaskodtunk.