Tíz gólig meg sem állt és kiütéses győzelmet aratott női U19-es csapatunk

Tíz gólig meg sem állt és kiütéses győzelmet aratott női U19-es csapatunk

A mieink 10–0-ra diadalmaskodtak a Pécs együttese ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – PMFC U19 10–0 (6–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Gévay D., 60.) – Szabó L., Kránicz V., Csáki E. (Németh Z., 60.) – Mesterházy I. (Rugovics B., 63.), Gravencz G., Novák L. (Simon E., 46.), Nagy D. – Hécz Zs., Kaszap K. (Kleinert P., 63.) – Vesztergom B. (Harangi L., 60.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Lengyel D. (15., öngól, 1–0), Hécz Zs. (18., 2–0; 64., 9–0; 74., 10–0), Gravencz G. (22., 3–0), Novák L. (26., 4–0), Nagy D. (30., 5–0; 63., 8–0), Vesztergom B. (38., 6–0; 56., 7–0)

Több, mint három hétig tartó tétmérkőzés nélküli időszak után ismét hazai környezetben lépett pályára női U19-es csapatunk, amely a Pécs együttesét látta vendégül.

A mieink már a találkozó első pillanatától kezdve ráerőltették akaratukat a baranyaiakra, birtokoltuk, járattuk a labdát, a széleken pedig rendre mögéjük tudtunk. Jól támadtunk vissza, nem volt számunkra elveszett labda, a Pécs hősies védekezésre kényszerült. Óriási nyomás nehezedett a vendég kapura, ám egy-egy önfeláldozó mentés, vagy éppen kapusbravúr megakadályozott minket a vezetés megszerzésében. A 15. percben aztán megtört a jég, egy szöglet után öngólt vétettek a pécsiek, 1–0 volt a találkozó állása. Szokták mondani, hogy vannak azok a mérkőzések, amikor érezhető, hogy csupán az első találatot nehéz megszerezni, onnan viszont beindul, aminek be kell indulnia. Nos, ez ezúttal is így történt: három minutummal később Hécz Zsuzsanna duplázta meg előnyünket Novák Luca remek passzából, majd kisvártatva az előkészítő szerepében jeleskedett gólszerzőnk, Gravencz Gréta pedig pazarul fejelt a kapuba (3–0). Háromgólos különbség ide, háromgólos különbség oda, nagy kedvvel, nagy elánnal mentek előre a lányok, s ez bizony újabb gólokban is megmutatkozott: Nagy Dorottya harcolt ki büntetőt, amit Novák Luca értékesített, majd maga Nagy Dorottya is eredményes tudott lenni, már 5–0-s volt a hazai vezetés. Ezután sem lassítottunk, futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, Vesztergom Bettina bombagólja pedig azt jelentette, hogy 6–0-ról következhetett a folytatás.

A fordulást követően sem változott a játék képe: motiváltan, nagy lendülettel, látványosan játszottunk, a csereként beállt Simon Enikő és Szabó Lili is a kapufát találta el. Nagyon érett az újabb zöld-fehér gól, ami az 56. percben érkezett is, Vesztergom Bettina nyitotta ebben a játékrészben az Illéses gólok sorát. A folytatásban aztán jöttek a cserék hazai oldalon, több debütáló játékos is pályára lépett, akik felszabadultan, remekül szálltak be a mérkőzésbe és nagyon hamar felvették a ritmust. Mindezek mellett külön öröm, hogy visszatérőnk is volt, Rugovics Boglárka egy hosszú és makacs sérülés után léphetett ismét pályára. Továbbra is nagy lendülettel támadtunk, látszott, hogy a lányok nagyon élvezik a játékot, ennek megfelelően pedig tovább is nőtt a különbség: Nagy Dorottya duplájával 8-0-ra módosult az állás, majd egy perccel később Hécz Zsuzsanna is megszerezte második találatát (9–0). Utóbbi aztán a mesterhármasig is eljutott, a 74. percben ismét beköszönt, amivel 10–0-ra vezettünk. Az összecsapás utolsó szakaszában is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, ekkor is rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, sokat tettünk azért, hogy még nagyobb legyen a különbség. Az eredmény ugyan már nem változott, csapatunk sikere azonban egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. A lányok remek, felszabadult, közönségszórakoztató játékkal arattak nagyon magabiztos, 10–0-s győzelmet.

Először is szeretnék gratulálni a pécsieknek, mert egy roppant sportszerű társaság, emellett pedig próbálják kihozni és nem elrugdalni a labdákat, szóval le a kalappal előttük. Természetesen a mi lányainknak is gratulálok, s külön ki szeretném emelni Németh Zongát, Harangi Lilit, Kleinert Petrát, valamint Simon Enikőt, akik tétmérkőzésen először játszottak ebben a korosztályban. Jó volt nézni, hogy mennyire felszabadultan, milyen önbizalommal játszottak a lányok, igazi örömfoci volt, valamint az is nagy pozitívum volt, hogy láttam, hogy alkalmazzuk azokat a dolgokat, amiket edzésen gyakorolunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, talán csak az első gól jött kicsit nehezen, utána viszont, ahogyan említettem, igazi örömfocit játszottunk, nagy gratuláció mindenkinek

– értékelt Tebeli György vezetőedző a találkozót követően.