Megküzdöttünk a döntetlenért

Megküzdöttünk a döntetlenért

Ugyan bő fél órányi játék után a vendég Kisvárda vezetett 3–1-re, de a derbi utolsó pillanataiban egyenlítettek a nagyot harcoló U14-eseink, akik így végül egy bajnoki pontot itthon tartottak.

Illés Akadémia U14 – Várda LA U14 3–3 (2–3)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Angler J. (Bosnyák Bence, 61.), Szakály (Mórocz, 71.), Hányi D., Papp M. – Hideg, Mihály, Börczi (Bogdán, 41.) – Horváth Á., Sánta (Grádvohl, 61.), Kiss-Szécsényi (Bosnyák Botond, 41.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Börczi (2., 1–0), Sánta (33., 2–3), Grádvohl (82., 3–3)

Remekül kezdték a mérkőzést Nagy László és Biegner Dániel tanítványai, ugyanis már a 2. percben előnybe kerültünk: Horváth Ármin remek centerezését követően Börczi Benjámin talált a kapuba. Nem sokkal később ismét Börczi Beni veszélyeztetett, de másodjára már nem tudott túljárni a várdai cerberus eszén. A 24. minutumban viszont picit váratlanul egyenlítettek a vendégek: egy jobbról érkező beadást Bíró Botond bólintott a hálóba. Ezt követően viszont már inkább a látogatók domináltak, akik előbb a 29., majd pedig a 32. percben találtak be egy-egy szabadrúgásukat követően, így bő fél órányi játékot követően már 3–1-re vezettek. Szerencsére a félidő végjátékában Mihály Dániel jobbról érkező szögletéből Sánta Richárd volt eredményes, ennek köszönhetően pedig a szünetben már „csak” 3–2 volt oda.

A második játékrész elején Bosnyák Botondnak volt két jó kis lövése, de sajnos nem sikerült egalizálnia, pedig a másodiknál a kapufát is eltalálta. A 65. percben Mihály Dani ágyúzott kapura, de a vendégek hálóőre szögletre paskolta a lasztit. A hosszabbítás pillanataiban viszont már összejött az egyenlítés: Mihály Dani sarokrúgása után addig pattogott ide-oda a laszti a 16-oson belül, míg Grádvohl Kristóf megtalálta azt és a hálóba továbbította. Ezzel pedig be is állította a 3–3-as végeredményt.

Az előző mérkőzések alapján azt mondtam a srácoknak, hogy a mai meccsen már győztesen kellene elhagynunk a pályát. Ennek megfelelően futballoztunk az első 15-20 percben, amiben meg is szereztük a vezetést. Utána számomra érthetetlen okokból páran úgy gondolták, hogy lazábbra lehet venni a tempót. Ezzel pedig fel is hoztuk az ellenfelet, meg is fordították a mérkőzést. Aztán 3–1 után a hozzáálláson is változtattunk és az utolsó pillanatokig nyílt mérkőzésen egy pontot itthon tartottunk. Úgy, hogy a Kisvárda kapusa extrán védett. A jövőre nézve az ilyen meccseket sokkal hamarabb le kell zárnunk, gólokat kell szereznünk. Végig koncentráltan kell játszani

– összegezte a tapasztalatokat Nagy László vezetőedző.