Egygólos vereség a megpattanó lövések mérkőzésen

Egygólos vereség a megpattanó lövések mérkőzésen

A levegőben lógott az U17-eseink egyenlítése, de nem sikerült.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia U17 3–2 (3–1)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Baján, Stefanich, Csörnyei, Deme – Bodrogi, Smeringa, Horváth A. (Csalló, 68.) – Lehel (Sabia, 74.), Takács-Földes (Skravanek, 58.), Bíró Zs. (Horváth B., 46.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Csörnyei (33., 2–1), Bodrogi (67., 3–2)

Budapesten, az MTK vendégeként lépett pályára az U17-es A-csoportos bajnokságban az Illés Akadémia együttese. Tizennégy nap alatt ez volt a negyedik meccsük Kovács László és Nagy József tanítványainak. A találkozó elején egymásnak estek a csapatok, lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt: ebből a sokkal szerencsésebb hazaiak jöttek ki jobban. A 9. percben és a 23. percben is egy-egy rajtunk megpattanó lövés jutott a kapunkba, így a találkozó egynegyede után két góllal vezettek a kék-fehérek. Aztán az MTK kapuja előtt megmutattuk, hogy milyen is, amikor „tudatosan” lép bele valaki egy lövésbe. Bíró Zsolt életerős kísérletébe Csörnyei Zsombor tette bele a lábát, ahonnan a labda az ellenkező sarokba vágódott, mint ahová a kapus várta, 2–1! Fellelkesített minket a gól, ám a játékrész hajrájában egy egyéni hiba után megint betalált az MTK – ez abszolút nem volt benne a játék képében.

Szünet után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, uraltuk a mérkőzést. Bodrogi Bence 20 méterről lőtt szép gólt (3–2) és még bő 20 perc volt hátra. Mentünk is előre az egyenlítésért. A cserék is jól szálltak be, az U16-ból felkerülők is remekül illeszkedtek a játékba. Skravanek Lázár remekül cselezte be magát a büntetőterületen belülre, elvitte a labdát a kapus mellett is, lövését azonban a gólvonalról kivágták a visszazáró védők, azt pedig Lehel Roland az ötösről fölé vágta. Nagy erők mozgósítottunk az egyenlítésért, akár Csalló Kristóf is betalálhatott volna, de nem jött össze az Illés-gól. A hosszabbításban egy könnyű síppal befújt büntetőt kaptak a kékek, amit Kostyák Rajmund bravúrral hárított.

Az első félidőt rontottuk el, itt ment el a mérkőzés, bosszantó volt nagyon a játékrész hajrájában bekapott gól. Fordulás után mindent megtettünk a pontszerzés érdekében, a cserék nagyon jól szálltak be, sikerült is betalálnunk. Benne volt a játék képében az egyenlítésünk, de 3–2-nél a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, így pont nélkül maradtunk a mai napon

– értékelt Kovács László a találkozó után.