Tíz emberrel kiharcolt idegenbeli győzelem

Tíz emberrel kiharcolt idegenbeli győzelem

Küzdeni tudásból is jelesre vizsgázott Horváth András csapata.

Pécsi MFC U19 – Illés Akadémia U19 1–2 (0–1)
Illés Aka. U19: Kovács M. – Frák, Mozsár, Kovács B., Stifter – Mayer, Kovács P., Szvoboda (Udvardi, 70.) – Horváth J., Zsédely (Tama, 70.), Pruska (Ötvös, 70.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Horváth J. (30., 0–1), Ötvös (78., 1–2)
Kiállítva: Horváth J. (74.)

Októberi négymeccses szériáját Pécsett kezdte meg az Illés Akadémia U19-es csapata. A mecsekaljaiak eddigi meccsein potyogtak a gólok: otthon 3–2-re kikaptak a Debrecentől, míg Felcsúton 4–3-ra győztek. A mieink veretlenül, három találkozó alatt szerzett 7 ponttal várták a baranyai kirándulást.

Horváth András együttese félóra elteltével szerezte meg a vezetést: egy kavarodás után Horváth József talált be, ez volt egy támadáson belül a harmadik gólszerzési lehetőségünk. Volt helyzete a pécsieknek is, de ezek kimaradtak, így 1–0-ás szombathelyi előnnyel mehettünk szünetre.

Izgalmak aztán az utolsó 20 percre maradtak. Egy elkésett becsúszás után gólszerzőnk, Horváth József második sárga lapját megkapva a kiállítás sorsára jutott: a szabadrúgás után 11-eshez jutottak a pécsiek, amit gólra is váltottak. Bő negyedóra volt még hátra, és emberhátrányban játszottak a zöld-fehérek. Ez az álmoskönyvek szerint sok jót nem jelent, ám a fiúk szívvel-lélekkel küzdve újabb találatot értek el: egy kontra végén Ötvös Gabriel egyéni akcióból talált be, 1–2! A hátralévő időt jól menedzselték a zöld-fehérek és így újabb három ponttal gazdagodtak, valamint a tabella élére ugrottak!

Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam a pécsiek otthonában. Az időjárási viszonyok miatt az utolsó pillanatba műfűre vitték a találkozót. Mi ehhez jól alkalmazkodtunk, óriási fegyelem és forró szív jellemzett bennünket egy igazán jó ellenféllel szemben. Nagyot mentek a srácok, ilyen hozzáállással igazságtalan lett volna, ha nem szerezettük meg a három pontot. A játék nem volt tökéletes, de a párharcokban és a második labdák megszerzésében remekül működtünk csapatként

– mondta Horváth András a találkozó után.