Az MTK jött ki jobban a gólesőből

Az MTK jött ki jobban a gólesőből

Hiába szerzett négy gólt is idegenben U14-es csapatunk, a derbi végén a fővárosi kék-fehérek örülhettek 7–4-es győzelmüknek.

MTK Budapest U14 – Illés Akadémia U14 7–4 (4–2)
Illés Aka. U14.:
Varga N. (Hajba, 72.)  – Bogdán, Szakály, Nyári, Angler J. (Tasnádi Zs., 64.) – Hideg (Laczó, 74.), Börczi (Grádvohl, 41.), Bosnyák Botond (Kiss-Szécsényi, 41.) – Horváth Á., Sánta (Moldován, 64.), Papp M. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Bosnyák Botond (28., 2–1), Nyári (36., 3–2; 63., 5–4), Horváth Á. (43., 4–3)

Jól kezdték a mérkőzést Nagy László tanítványai, akik az ellenfél térfelén szerzett labdákból többször is veszélyeztettek. Aztán a 16. percben egy eléggé nyilvánvaló szabálytalanság után megszerezte a vezetést az MTK. A gól alaposan meg is zavarta a mieinket, mert egy lecsorgó labdákból újra az ellenfél volt eredményes, azaz már 2–0 volt oda. A 26. minutumban egy letámadás utáni átmenetből sikerült szépítenünk Bosnyák Botond révén, ám egy szerencsétlen öngól miatt ismét kettővel vezetett az MTK. A félidő végjátékában előbb Nyári Olivér góljával feljöttünk 3–2-re, majd Zsolnai Dávid találatával kialakult a szünetre a 4–2-es állás.

A második félidő elején egyértelműen sikerült megzavarnunk ellenfelünket, jól, szemre tetszetősen fociztunk, sikerült is Horváth Árminnak egy szép egyéni akcióból egyre csökkenteni a hátrányunkat. Folyamatosan nyomtuk ellenfelünket, nagyon benne volt a levegőben az egyenlítésünk, de sajnos az házigazdák egy távoli átlövésből voltak eredményesek és így 5–3 lett a javukra. Ezt követően a 63. percben Nyári Olivér második góljával feljöttünk 5–4-re.  Sajnos a derbi hajrájára már csak két MTK-gól maradt, melyeknek köszönhetően a kék-fehérek 7–4-re nyerték meg a változatos, érdekes mérkőzést.

Elemezhetném a kapott góljainkat, de nem teszem, mert azokból idősebb korukban már nemigen fognak gólt kapni a srácok. Mondhatnám, hogy csalódott vagyok, de ez egyáltalán nem igaz. Talán csak az eredmény miatt. Viszont amilyen játékot ma produkáltak a srácok, azelőtt meg kell, hogy emeljem a kalapom. Bátrak voltunk, nyugodtan ötletesen játszottunk, a nálunk fizikálisan jóval erősebb ellenfél ellen párharcokat nyertünk, és egy pillanatra sem adtuk fel. Folyamatosan futottunk az eredmény után, de többször is visszajöttünk a mérkőzésbe, kevésen múlt, hogy nem sikerült egyenlítenünk. A mai napon egy kifejezetten jó MTK ellen játszottunk, nagyon jól. Ami a házigazdák javára billentette a mérleg nyelvét talán az volt, hogy ugyanolyan játéktudás mellett, ők fizikálisan jóval erősebbek voltak, és a játékvezető is megfújta a „hazait”

– nyilatkozta a mérkőzés után Nagy László vezetőedző.