Kár a sok kihagyott helyzetért

Kár a sok kihagyott helyzetért

Az előző szezonban aranyérmet szerző Puskás Akadémia otthonában kifejezetten jól helyállt Akadámián U17-es csapata.

Puskás Akadémia FC U17 – Illés Akadémia U17 3–1 (2–0)
Illés Aka. U17.:
Németh H. – Kopácsi B. (Bonchis, 76.), Bodrogi, Stefanich, Szentkirályi (Deme, 56.) – Bolla B., Csörnyei (Nagy M., 56.), Horváth A. – Kopácsi Á. (Lehel, 84.), Katona, Wolf (Hurtyák, 56.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző:
Katona (77., 11-esből, 3–1)

Az előző szezonban bajnoki címet szerző Puskás Akadémia otthonában lépett pályára Kovács László és Nagy József legénysége. A sok esőnek köszönhetően kifejezetten mély talajú játéktér fogadta a küzdő feleket. Ennek ellenére nagyon jó iram jellemezte a mérkőzést. Sajnos a derbi 14. percében Horváth Koppány távoli, megpattanó lövése a hálónkban kötött ki, így hamar vezetést szereztek a házigadák, akik a 26. minutumban megduplázták az előnyüket. A folytatásban aztán Csörnyei Zsombor, Katona István, Wolf Gergő és Kopácsi Áron is szépíthetett volna, de a felcsútiak kapusa ezt bravúros védéseivel meg tudta akadályozni. Így pedig a félidőben maradt a 2–0 oda.

A második játékrészre még motiváltabban jöttek ki akadémistáin. Egyértelműen a támadásokra helyezték a mieink a hangsúlyt, emiatt viszont több hiba csúszott a játékunkba. Így is több gólszerzési lehetőségünk adódott, melyek sajnos rendre ki is maradtak. A hazaiak aztán a 69. percben ismét betaláltak a kapunkba, amivel gyakorlatilag el is döntötték a három bajnoki pont sorsát.  A végjátékban Katona Pisti még értékesített egy saját maga által kiharcolt büntetőt, amivel be is állította a 3–1-es végeredményt.

Összességében úgy gondolom, hogy le a kalappal a fiúk előtt. A remek erőkből álló tavalyi bajnok ellen egyáltalán nem vallottak szégyent. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a cserként beálló Hurtyák Rómeó megsérült és le kellett jönnie a pályáról. Így viszont 10 emberrel játszottunk a végjátékban és még úgy is mentünk előre. Ez persze egyértelműen pozitívumként volt értékelhető

– fogalmazott Kovács László vezetőedző.