Negyedik helyen végzett az Illés Akadémia U16, Krone Niklas lett a gólkirály

Negyedik helyen végzett az Illés Akadémia U16, Krone Niklas lett a gólkirály

A Dubovsky Emléktornán szerepeltek Németh Richárd és Varga Roland tanítványai.

Pozsonyban játszott az Illés Akadémia U16: a zöld-fehérek a Peter Dubovsky Emléktornán vettek részt. A Németh Bence, Őri Krisztofer – Tasnádi Áron, Bolla Áron, Szücs Péter, Krone Niklas, Molnár Levente, Tóth Erik, Söptei Bálint, Hende Dániel, Szép Ákos, Tóth Kornél, Klement Dávid, Sipos-Kiss Dániel, Szele Máté, Sági Marcell, Liplin Bence, Sulea Alexandru, Szilvási Ámos, Nyári Olivér összetételű keretből állította össze csapatát Németh Richárd. Az első napon a lengyel Górnik Zabrze, a szerbiai FK Vojvodina és az osztrák SK Sturm Graz-cal szemben négy pontot szorgoskodtak össze a mieink. A 2X25 perces mérkőzések sora vasárnap folytatódott.

Délelőtt a rendező pozsonyi Slovan volt a mieink ellenfele – a talaj ezúttal műfű volt. A meccs első időszakában veszélyesek voltak az égszínkékek, de mi sem hagytuk magunkat. A védekezésünk rendben volt, támadásban szép dolgokat csináltunk. A 35. percben a pozsonyi kapus ügyetlenkedését kihasználva Söptei Bálint vette el tőle a labdát, két jó cselt is megcsinált, majd az érkező Krone Niklast szolgálta ki, aki értékesítette a ziccert, így 1–0-ra megnyertük a találkozót. Így az utolsó forduló előtt a Sturm Graz, a Górnik Zabrze és az Illés Akadémia is 7-7 ponttal állt, a Slovan hattal, a Baník Ostrava pedig öttel – kevesebb, ennél szorosabb verziót létezhetett volna! Mi a cseh Baník Ostrava ellen játszottunk az utolsó fordulóban, míg a Sturm a Slovannal. Erőben azonban elfogytunk a torna végére: egy eladott labda után bekapott góllal ők szereztek vezetést. Bennünk volt az egyenlítés: Szele Máté–Krone Niklas–Sipos-Kiss Dani-akció végén az oldalhálóban landolt a labda. Betalálni nem sikerül, így 1–0-ra kikaptunk a csehektől, akik fizikálisan jobbak bírták az utolsó találkozót. A Peter Dubovsky Emléktornát a Górnik Zabrze nyerte meg, a Sturm lett második (10-10 pont), az Ostrava a harmadik nyolccal, mi a negyedikek 7 ponttal. Hatan is két gólig jutott a tornán, köztük a szombathelyi Krone Niklas is. Ők egymás között büntetőrúgásokkal dönthették el a különdíj sorsát. Niklas mindhármat értekesítette, a többiek viszont legalább egyszer hibáztak, így a mi támadón lett a torna gólkirálya!

A mai napot a Slovan ellen kezdtük: kifejezetten jó meccset játszottunk, mindkét csapat a győzelemre tört – ezúttal mi nyertünk! Fizikálisan nagyon jó csapatot ismertünk meg a csehekben, akik tulajdonképpen erővel vertek meg bennünket. Visszagondolva a hétvégére: egyedül a Sturm elleni meccset sajnálom, ott jobb helyzetkihasználással nyerhettünk volna! Sokak lábába került 200, vagy annál is több perc! Abszolút hasznos tornán vagyunk túl. Kiemelném, hogy megerősítést jelentett ez az esemény abban, hogy jó úton haladunk a labdakihozatallal és a futball alakításával. Otthon azt látom, hogy utánpótlásszinten egyre több a célfutball, itt pedig velünk együtt mindenki építette a játékot. Ehhez kellett fizikálisan óriási erőket kellett mozgatnunk, és a tempótartásban megmutattuk, sok érték van a csapatunkban

– értékelte a hat ország, hat csapatát felvonultató tornát az Illés Akadémia U16 vezetőedzője, Németh Richárd.