Tisztes helytállás

Tisztes helytállás

A Horváth András vezette U19-es csapatunk sokáig remekül tartotta magát az NB III-as ellenfelével szemben.

Andráshida SC – Illés Akadémia U19 4–0 (2–0)
Illés Aka. U19: Kovács D. – Németh Á., Vancsa, Dömötörfi, Nagy R. H. – Nagy B., Kovács P., Vigh – Udvardi, Nagy Zs., Szőke. Edző: Horváth András.

Az NB III-ba feljutó Andráshida ellen mutathatta meg magát az U19-es csapatunk „egyik fele”. A srácok felvették a kesztyűt, szívüket-lelküket kitették a pályán. Ahogy az várható volt, védekezésre rendezkedtünk be. Az első félóra végén egy kérdéses szituáció utáni büntetőből szereztek vezetést a hazaiak. Volt lehetőségünk az egyenlítésre, egy gyors ellentámadás végén azonban pontatlanok voltunk. Nagyrészt tudtunk kombinatívan futballozni, hátulról építkezve, azonban a fizikális fölényben lévő ellenfél középső harmadában a párharcokat elveszítettük, és az Andráshida végül négy találattal megnyerte a mérkőzést.

Nagy hőségben, ám kiváló hozzáállással játszottunk, és tisztességesen helytálltunk az Andráshida ellen. A 30. percben egy véleményes 11-essel szerezték meg a vezetést, majd éppen ápolás miatt létszámhátrányban voltunk, amikor megkaptuk a másodikat. Ennek ellenére igyekeztünk sok passzal felhozni a labdát, ám a hazaiak a saját térfelük közepén meg tudtak állítani bennünket. A meccs utolsó időszakában már azért a fáradtság jeleit is felfedeztem, azonban a találkozó így is remekül szolgálta a felkészülésünket

– nyilatkozta Horváth András a mérkőzést követően.