A hajrában kerekedtek felül a hazaiak

A hajrában kerekedtek felül a hazaiak

Egészen a találkozó 70. percéig 1–1-es döntetlenre állt akadémiánk U19-es csapata a ZTE NB III-as együttesének otthonában. A végjátékban azonban a vendéglátók háromszor is betaláltak, így végül 4–1-re nyerni tudtak.

ZTE FC II. – Illés Akadémia U19 4–1 (1–1)
Illés Aka. U19.:
Pataki – Dezamits (Szvoboda, 46.), Kozári, Tóth K., Horváth H. – Szabó B., Rosner, Bunevácz – Tama G., Kállai Z., Doncsecz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző:
Bunevácz (30., 1–1)

Egyértelműen bátor, nyílt focival kezdett a meglehetősen szokatlan összetételben szereplő U19-es legénységünk a ZTE „fakójának” vendégeként. Ezt viszont a derbi elején kihasználták az egerszegiek, akik egy labdaszerzést után megszerezték a vezetést. Ezt követően viszont egy remek periódust produkált Horváth Rudolf együttese, és a 30. percben Doncsecz Levente passzát követően Bunevácz Bence találatával az egyenlítés is összejött.

Az 1–1-es állásról induló második játékrész elején itt is, ott is adódtak lehetőségek, de az újabb gólra egészen a 70. percig kellett várni. Ekkor ismét a hazaiak kerültek előnybe. A folytatásban a mieink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a ZTE két kontráját is eredményesen tudta befejezni, így végül 4–1-re nyerte meg a küzdelmes összecsapást.

Ebben a szezonban is az Illés Akadémia csapataira jellemző modern stílusban szeretnénk játszani. Ötletes, kreatív támadójátékot akarunk a srácoktól látni, és olyan védekezést, melynek során felvállalják az egy az egy elleni küzdelmet. Ennek begyakorlására természetesen időre lesz szükségünk. Ez a gárda most az összeszokás fázisában van. A mai meccsen is voltak kifejezetten biztató időszakok. Az út adott, ezen kell továbbmennünk

– fogalmazott a derbit követően Horváth Rudolf vezetőedző.