Ikszelt a Szombathelyi Haladás

Ikszelt a Szombathelyi Haladás

Ezúttal nem kapott helyt a csapatban aktív Illés Akadémia-játékos.

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta ma a Szombathelyi Haladás. A vasiak a szaúd-arábiai bajnokság ötödik helyezettjét, az Al-Ettifaq FC csapatát fogadták a Rohonci úton. Aktív Illés Akadémia-játékos ezúttal nem volt a keretben, azonban a kezdőcsapatban kapott helyet kapusedzőnk, Rózsa Dániel. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Holdampf, Kiss B., Szekér – Délczeg, Tóth M. tizenegyet küldte csatába. A zöld-fehérek a 8. percben megszerezték a vezetést. Szekér Ádám dobta ki a labdát Délczeg Gergelynek, aki pontosan centerezett, Tóth Milán pedig 6 méterről a kapus lábai között a jobb alsó sarokba belsőzött, 1–0. Inkább a vendégek térfelén zajlott a játék, a mieink birtokolták többet a labdát. Egyszer tudtak veszélyes szituációt kialakítani a szaúdiak, ekkor Ahmed Alghamdi 16 méteres lövése nem sokkal kerülte el Rózsa ketrecét. A 37. percben Kállai Kevin lőtt nem sokkal fölé 19 méterről, míg a félidő utolsó jeleneteként Szekér Ádám a 16-os bal sarkáról a hosszú felsőt célozta meg, de a vendégkapus nagy bravúrral szögletre tornázta a labdát.

Fordulás után nem sokkal Rózsa védett nagyot Alhawsawi lapos lövésnél, majd a 60 percben egy gyors szöglet Doktorics Áron léc alá tartó lövésénél mutatott be breavúrt a csereként beálló Alhaeti. A 75. percben egy kósza ellentámadás végén Rayan Albloushi lövése úgy pattant meg, hogy Rózsa hiába vetődött érte, a labda a jobb alsó sarokba vánszorgott, 1–1. Kevéssel a vége előtt Csilus Tamás kevert a 16-oson belül, de lövését megfogta a vendégek hálóőre.

A Haladás birtokolta többet a labdát, sokkal közelebb állt a győzelemhez, de egy figyelmetlenség miatt nem tud nyerni a szombathelyi együttes.