Tipikus egygólos mérkőzés volt

Tipikus egygólos mérkőzés volt

Egy küzdelmes, hajtós összecsapáson U17-es csapatunk 1–0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia gárdája ellen.

Illés Akadémia U17 – Puskás Akadémia FC U17 0–1 (0–0)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Smeringa (Baján, 67.), Stefanich, Csörnyei, Deme – Bolla B., Bodrogi, Bíró (Skravanek, 78.) – Bonchis (Őri B., 78.), Horváth B. (Horváth A., 67.), Takács-Földes (Sabia, 84.). Vezetőedző: Kovács László.

Az ismerkedés jegyében eltelt első negyedórát követően két nagyobb gólszerzési lehetőség is adódott a vendégek előtt, ám Kostyák Rajmund mindkét esetben szépen hárított. A szünetig újabb komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a csapatok, ennek köszönhetően pedig 0–0-s állásnál vonulhattak pihenőre.

Túlságosan sok ziccer a második félidőt sem jellemezte. Az első jelentősebb helyzetre egészen a 63. percig kellett várni, amikor Takács-Földes Olivér lőtt 16 méterről kapura, de a vendégek cerberusa magabiztosan fogta a jobb alsóba tartó lasztit. Nem sokkal később a felcsútiak előtt is adódott egy lehetőség, viszont ők nem találtak 14 méterről kaput. A 76. percben viszont megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját: egy balról érkező beadást Mondovics Kevin továbbított a hosszú alsóba. A hosszabbítás pillanataiban Csörnyei Zsombor szögletét Bolla Bálint csúsztatta fejjel kapura, de ez egyik védő a gólvonalon állva menteni tudott, így pedig maradt az 1–0-s Puskás-győzelem.

Az első félidőben nagy taktikai csata zajlott a pályán. A vendégek voltak mezőnyfölényben, de összességében nagyon kevés helyzet adódott. Szünet után sajnos lemaradtunk egy akciónál, amiből a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést. Ezt követően nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. Az utolsó pillanatban még a gólvonalon tudtak menteni. Úgy gondolom, hogy jó mérkőzés volt. Nálunk több fiatal, valamint eddig kevesebbet játszó játékos is lehetőséget kapott. A nyolc között ilyen, egygólos mérkőzések is lesznek. Sajnos mi most elveszítettük a hazai veretlenségünket, de ennél fontosabb, hogy a gyerekeknek minél több játéklehetőséget tudjunk biztosítani

– nyilatkozta Kovács László vezetőedző.