Igazságos döntetlen

Igazságos döntetlen

Gól nélküli első félidőt követően 1–1-es ikszet játszott akadémiánk U15-ös csapata a fizikálisan rendkívül erős ETO FC Győr együttesével.

Illés Akadémia U15 – ETO FC Győr U15 1–1 (0–0)
Illés Aka. U15:
Németh B. – Tasnádi Á. (Szilvási, 62.), Bolla Á., Kelemen M., Hende (Molnár L., 73.) – Sági (Markó, 41.), Szücs, Meskó – Klement (Virág, 41.), Krone, Szele (Tóth E., 62.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző:
Bolla Á. (48., 1–0)

Rendkívül férfias, kemény küzdelem jellemezte a mérkőzés első fél óráját. A csapatok főként mezőnyben gyűrték egymást, a kapuk nem igen forogtak veszélyben. A 31. percben viszont Németh Bencének kellett nagyot védenie ahhoz, hogy maradjon a 0–0-s eredmény. Nem sokkal később ismét kapusunk alakított nagyot, amikor lábbal hárított egy komoly Rába-parti lehetőségnél. Így pedig a szünetre is gól nélküli állásnál vonulhattak a csapatok.

Térfélcsere után viszont mondhatni gyorsan sikerült vezetést szereznünk: a 48. percben Szele Máté szöglettét Bolla Áron bólintotta a hálóba. Sajnos nem sokáig örülhettünk, ugyanis az 50. minutumban egy labdaeladásunkat követően egyenlített is az ETO. A mérkőzés végjátékában Molnár Barnabás kiállításának köszönhetően emberelőnybe kerültünk, de csak egy óriási helyzetig jutottunk: Meskó Márk szabadrúgását Krone Niklas centiméterekkel fejelte a kapu fölé, így viszont marad az 1–1-es döntetlen.

Egy fizikálisan nagyon erős ellenféllel találkoztunk. Az első félidőben nem igen találtuk a játékunkat, talán nem is voltunk elég élesek. Viszont a második játékrészre alaposan feljavultunk. Sikerült a vezetést is megszereznünk, de nagyon gyorsan válaszolt erre az ellenfelünk. A végén az emberelőny ellenére kevés helyzetet tudtunk kidolgozni. Igazából ez a teljesítmény ma egy pontra volt elég. Dolgozunk tovább

– fogalmazott a lefújást követően Németh Richárd vezetőedző.