Tipikus egygólos meccs volt

Tipikus egygólos meccs volt

Hiába játszottak jobban és alakítottak ki több helyzetet Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai, mivel a találkozót 1–0-ra a Vasas együttese nyerte.

Illés Akadémia U16 – Vasas Kubala Akadémia U16 0–1 (0–0)
Illés Aka. U16.:
Molnár-Végh – Stefanich, Bodrogi, Deme – Kopácsi B. (Horváth B., 46.), Szentkirályi, Lehel (Palkó, 46.), Horváth A. (Csörnyei, 69.), Takács-Földes (Koósz, 46.) – Wolf, Nagy M. (László, 80.). Vezetőedző: Németh Richárd.

Erre a mérkőzésre is három belső védővel állt fel U16-os csapatunk, és a 4. percben rögtön egyikük, Stefanich Mirkó szerezhetett volna vezetést, ám fejese centiméterekkel elkerülte a kaput. A 18. minutumban viszont Wolf Gergő veszélyeztetett, de 22 méteres szabadrúgását a vendégek cerberusa szögletre hárította. Ezt követően főként mezőnyben harcoltak a csapatok, majd a félidő végjátékában ismét Wolf Geri következett, ám 10 méteres lövése elkerülte a jobb felső sarkot, így a szünetben 0–0-ra álltak a küzdő felek.

A második játékrész elején alaposan felpörögtek az események: előbb Molnár-Végh Marcell csípett el egy lasztit a jobb alsó sarok előtt, majd újfent Stefanich Mirkó bólintott alig kapu mellé. Az 51. percben pedig Palkó Áron remek átadása után Koósz Raul került helyzetbe, ám nem sikerült átemelnie a Vasas kapusát. A folytatásban egyértelműen akadémistáink birtokolták többet a labdát, éppen ezért is jött váratlanul a vendégek gólja a 82. percben: Kovács Tamás talált be egy szépen felépített akció végén. Ezzel a találattal pedig el is vitték az angyalföldiek a három bajnoki pontot.

Azt gondolom, hogy folyamatosan fejlődünk ebben az új játékrendszerben is. Ezt bizonyította ez a mai mérkőzés is, mert szerintem a Vasas szinte helyzet nélkül nyert ellenünk. Nekünk ellenben megvoltak a lehetőségeink. Én úgy érzem, hogy minimum egy pontra rászolgáltunk volna. De akár a győzelemre is. Örömteli, hogy bemutatkozott egy 2007-es és egy 2008-es játékos is nálunk. Nekünk ez az utunk, az utánpótlás nevelése

– nyilatkozta a derbi lefújása után Németh Richárd vezetőedző.