Hősies küzdelem, higgadtság és győzelem

Hősies küzdelem, higgadtság és győzelem

Több mint 80 percet emberhátrányban játszott csapatunk.

Illés Akadémia U17 – Vasas U17 1–0 (0–0)
Illés Aka. U17:
Kovács M. – Baján (Kovács B., 46.), Nagy B., Bolla B., Stifter – Kopácsi Á. (Bonyhárd, 71.), Mozsár, Mayer – Mohos (Ötvös, 80.), Katona, Pruska (Frák, 46.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Mohos (47., 11-esből, 1–0)
Kiállítva: Bolla (12.)

A Haladás Sportkomplexumban fogadta a Vasast az Illés Akadémia U17-es csapata. A vendégek kezdték a játékot, ám letámadtuk őket, és 38 másodperc elteltével Kopácsi Áron beadásszerű lövése a felső kapufán csattant. Aztán egyre kiegyenlítettebbé vált a meccs, és a 10. percben ziccerben lépett ki egy Vasas-csatár, ám lövését hatalmas bravúrral kiütötte Kovács Martin, míg az ismétlésnél Bolla Bálint blokkolt jó ütemben. Bő egy perc múlva ugyanőt rúgták fel hátulról a saját térfelén, majd a játékvezető szövegelésért kiállította játékosunkat. Mozsár Dávid lépett vissza belső védőnek, így próbáltuk felvenni a küzdelmet emberhátrányban. A szervezett védekezés működött, a 39. percben tudott először komolyabb lehetőséget kialakítani a Vasas, ekkor egy 16 méteres lövését szedett ki a jobb alsó elől Kovács Martin.

A szünetben újabb szervezésen esett át a csapatunk, ekkortól a Frák–Nagy B.–Kovács B.–Stifter-négyes alkotta a hátvédsorunkat. A II. félidő kezdése nekünk sikerült sokkal jobban. Egy jobb oldali akció végén Mayer Gergő fedezte jól a labdát a büntetőterületen belül, amikor fellökték, 11-es! A mészpöttyre letett labda mögé Mohos Barnabás állt és szinte nekifutás nélkül ballal a jobb sarokba tekert, 1–0. Igyekeztünk hátul lehúzni a rolót, blokkoltunk vagy alapvetően nem is engedtük lövéshez jutni a piros-kékeket. Emellett nem adtuk fel a támadás lehetőségét sem, a 70. percben Kopácsi Áron csinált meg három jó cselt a 16-os vonalán, lövése pedig a bal oldali kapufa tövéről kifelé pattant. A hajrában aztán egyre-másra záporoztak a beadások, amiket a védőink ügyesen hatástalanítottak. A 88. percben egy 17 méteres lövésnél védett újabb emberfelettit Kovács Martin, fél perc múlva pedig megpattanó beadásnál szedte ki a labdát a bal sarok elől.

A négy perc ráadás is a mi térfelünkön zajlott, ám mi forró szívvel és hideg fejjel futballoztunk, aminek 3 pont lett a jutalma.

Ebben a nagy melegben még inkább sújtott bennünket a gyorsan történt kiállítás. Gyors, technikailag képzett ellenféllel küzdöttünk meg, akik játsszák a focit. Ma azt az oldalunkat kellett így megmutatnunk, hogy tudunk védekezni is, tudunk küzdeni, tudunk a védekezésből gyorsan átmenni ellentámadásba. A Vasas kihagyta a lehetőségeit, nálunk pedig Kovács Martin extra teljesítményt nyújtott a kapuban. A srácokon azt éreztem, hogy nagyon akarják a sikert, ezt pedig arra utal, hogy a csapatkohézió remekül működik

– értékelte a látottakat Kovács László.