Tetszetősen futballoztunk

Tetszetősen futballoztunk

Az Illés Akadémia U13 végig mezőnyfölényben játszott.

Illés Akadémia U13 – MTE 1904 U13 4–1 (0–0, 1–0, 2–1, 1–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Tóth N., Husz, Máté, Lajos – Novák, Németh L., Lengyel – Baranyi. Cserék: Boda, Majlinger, Bangó. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Lajos (36., 1–0), Lengyel (44., 2–0), Németh L. (51., 3–0), Novák (78., 4–1)

Betegségek és eltiltás miatt szűk kerettel vághatott neki a Mosonmagyaróvár elleni találkozónak Sátori Barnabás együttese. Még szeptemberben találkoztak egymással a csapatok, akkor 2–1-re a mieink győztek a Lajta partján.

Mi kezdtük jobban a meccset, Lengyel Ágoston már az első percben tesztelte a vendégkapust, aki hárítani tudta a ballábas lövést. Azonban a hazai roham elmaradt, kevés esemény történt. A 20. percben egy szöglet után Husz Milán bólintott, ám védett az óvári hálóőr.

A második felvonás elejét megint megnyomtuk. Előbb Husz Milán passzolt vissza az alapvonalról Németh Leventéhez, akinek a lövését védte a kék-fehérek kapusa, majd Lengyel Ágoston lépett ki a bal szélről Németh Levi passzával, ám bravúrral ezt is szögletre ütötte a labdát az óvári 1-es. A 30. percben szép akció folyt: Tóth Noel–Lengyel Ágó–Lajos Patrik volt az út, aminek végén utóbbi lövése centikkel ment csak el a hosszú kapufa mellett. Egy remek kombináció végén Lengyel Ágó passzát Novák Bence három méterről a kapusba rúgta. A 36. percben aztán csak megtört a jég! Lengyel Ágoston újabb forintos átadását Lajos Patrik vette át és ballal a rövidbe zúdította, 1–0!

A térfélcsere után hamar megdupláztuk előnyünket. Németh Levi egy szép csellel megverte a vele szemben álló védőt, centerezését Bangó Benedek tette kapura, a kipattanót aztán Lengyel Ágoston pofozta a hálóba, 2–0. Újabb szép támadás futott a bal szélen: Lengyel Ágó Majlinger Mátéhoz továbbított, akinek beadását Németh Levente lőtte a kapuba, 3–0. Figyelmetlenek voltunk egy vendégszöglet után, így fejesből szépíteni tudtak az óváriak, 3–1.

A játék képe az utolsó periódusra sem változott, a hajrában egy kavarodás végén Novák Bence talált be, kialakítva a 4–1-es végeredményt.

Összességében az első perctől kezdve – legyen szó akár labda elleni játékról, akár támadásépítésről – magas minőséget képviseltünk. Kritikus szoktam lenni, de a mai meccs jól nézett ki, így gratulálok a srácoknak

– mondta a vezetőedző, Sátori Barnabás.