Kiváló csapatot győzött le U16-os együttesünk

Kiváló csapatot győzött le U16-os együttesünk

A szél is szerepet játszott a mérkőzésen.

Illés Akadémia U16 – Vasas U16 1–0 (0–0)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Kelemen G. (Tasnádi, 46.), Klement, Bolla Á., Molnár L. – Markó (Kelemen M., 80.), Hende – Sipos-Kiss, Tóth E. (Sági, 68.; Szilvási, 84.), Szele – Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Tóth E. (51., 1–0)

A bajnokságban eddigi mindössze egyetlen vereséget szenvedő Vasas Kubala Akadémia csapata érkezett Szombathelyre: az angyalföldiek attól a Fehérvártól kaptak ki 1–0-ra, akiket mi ugyanilyen különbséggel legyőztünk.

Erős szélben kezdődött a találkozó: az első játékrészben ez a vendégeket támogatta. Egy jobb oldali akció során veszélyeztettek először a piros-kékek: sikeres volt a bontás, a ziccerben azonban Németh Bence lábbal remekül hárított. Ugyanő állta útját a labdának egy indítás végén: a helyzetnél a támadó feje elől ütötte el a játékszert kapusunk. Róla szólt a következő időszak is, volt olyan akció, amely során kétszer is hárítania kellett.

A második félidőben elején egy szöglet során jártunk legközelebb a gólhoz: Klement Dávid fejesét két lépésre a kaputól blokkolta a vendégek bekkje. Egy perc múlva a 16-os vonalával egy magasságban jutottunk szabadrúgáshoz. Tóth Erik ballal a hosszú sarok felé tekert, a beadásszerű lövésnek aláfutott a Vasas kapusa, ami így a hosszú sarokba vágódott, 1–0. A Vasas még feljebb jött, így volt területünk a gyors ellentámadásokra: lüktetett a mérkőzés ebben a periódusban. Többször is veszélyeztettek a vendégek, ám a mi kombinációinkban is benne volt a gólszerzés lehetősége. Egyikből sem született találat, így Németh Richárd együttese 1–0-ra győzött.

Ellentétes volt a két játékrész, hiszen a szél az első félidőben a vendégeket segítette. Emiatt nehezebben tudtunk átkerülni ebben a periódusban az ő térfelükre. Amikor sikerült, akkor viszont veszélyesek voltunk. A Vasasnak volt könnyebb dolga, voltak is lehetőségeik. A szünetben arról beszéltünk, hogy a szél bizony a mi oldalunkra áll át. Így is lett, sokkal több helyzetet tudtunk kialakítani. A gyerekek megszenvedtek a győzelemért! Minden meccsünkön betaláltunk eddig – és így lett ma is – emellett pedig külön öröm, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Nagy gratuláció a jár a srácoknak! Játszottunk ennél sokkal jobban is, viszont mentálisan abszolút rendben voltunk – ezen nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban. Tavaly tavasszal úgy győzött ellenünk a Vasas, hogy tulajdonképpen lefutballoztuk őket. Most azt nem mondhatom, hogy mi játszottunk olyasféle fölényben, azonban az élet és a futball visszaadott valamit

– nyilatkozta Németh Richárd.