Lemásoltuk a válogatott meccs drámáját

Lemásoltuk a válogatott meccs drámáját

Az U12-es csapatunk a meccs legvégén talált rést a pajzson.

Illés Akadémia U12 – MTE 1904 U12 1–1 (0–0, 0–0, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U12:
Sóvári – Giliczó, Szukics, Babos, Bajzek – Török, Őri, Német – Kalmár. Cserék: Fazekas, Németh K., Jáger. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Babos (80+1., 1–1)

Ősszel – elsősorban a meccs második felében nyújtott jó teljesítménynek köszönhetően – 6–0-ra győzött idegenben az Illés Akadémia U12: most is valami hasonlóra készültek Tóth Zsolt tanítványai. Az első felvonásban azonban hiába voltunk fölényben, kevésszer tudtuk megbontani az óvári védelmet, az átlövéseink pedig nem okoztak gondot a kékek kapusának.

A második 20 percben nem engedtük ki az MTE játékosait a saját térfelükről, próbálkoztunk kombinációkkal, beadásokkal, jöttek a szögleteink. Egy szabadrúgás után azonban majdnem a vendégek találtak be: a félpályáról jöhettek a vendégek, a labda átszállt a hosszú oldalra, a közeli lövésnél pedig óriási bravúrt mutatott be a másik sarokból átérő Sóvári Dávid!

A játék képe nem változott a harmadik etapban sem: meddő volt a fölényünk, az óvári retesz jól zárt. Amikor pedig átléptek a térfelünkre, akkor veszélyeztettek: az 54. percben egy távoli lövést kellett kiütnie Sóvári Dávidnak.

A záró felvonásban a vendégek jöhettek egy bedobással a mi térfelünk közepén. A labdát mi szereztük meg, jó is volt az indítás, ám a kapujából kirontó vendégkapus el tudta pöckölni a játékszert az utolsó pillanatban. A 71. percben egy 18 méteres szabadrúgás-kombinációra szétugrott a sorfalunk, a lapos lövés pedig utat talált a jobb alsó sarokba, 0–1. A gól után kétségbeesetten támadtunk, míg az óváriak ölték a játékot – tették ezt sokáig sikerrel. Azonban a 81. percben ők lövésre számítottak egy 22 méteres szabadrúgásnál: a Német Ádám által a védők mögé beívelt labdát Babos Kolos vette át és a kapus lába között gurított a hálóba, 1–1.

Vannak bizonyos hiányosságaink, amelyekről eddig is tudtunk, azonban a magunk mögött hagyott időszakban ezeket szervezettséggel és agresszivitással kompenzáltuk. Láthatjuk, hogy mindenki napról napra fejlődik, ezt bizonyította mai ellenfelünk is. Jelen pillanatban a mi buszunk kerekei között van bizony lapos is. A mindennapokban kell meg jobban dolgoznunk, mert jelen pillanatban ez a színvonal az Illés Akadémia brandjét nem üti meg. Nincs más hátra, mint előre

– értékelte a látottakat Tóth Zsolt.