Teljesen megérdemelt siker

Teljesen megérdemelt siker

Gyakorlatilag a mérkőzés első percétől kezdve fölényben játszott a városi rivális Király SE otthonában U13-as csapatunk, és végül 4–0-s győzelemmel zártuk a derbit.

Király SE U13 – Illés Akadémia U13 0–4 (0–1, 0–0, 0–1, 0–2)
Illés Aka. U13.:
Nagy Zs. – Angler, Tóth D., Axnix – Hideg, Bosnyák Botond – Bosnyák Bence, Grádvohl, Szántó. Cserék: Varga N. – Tasnádi Zs., Gurzó, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Bosnyák Bence (11., 0–1; 58., 0–2), Tasnádi Zs. (72., 0–3), Hideg (77., 0–4)

A két csapat tavaly októberi összecsapását hazai környezetben remek játékkal nyerték meg ifjú akadémistáink 7–0-ra, így ezúttal is a magabiztos győzelem reményében léptek pályára Nagy László tanítványai. Ennek megfelelően már az első pillanatoktól kezdve mezőnyfölényt harcoltak ki a mieink, ami kezdetben leginkább szögletekben nyilvánult meg. A 11. percben aztán Szántó Nimród remek átadását követően Bosnyák Bence már a vezetést is megszerezte, 1–0 ide! Ezt követően volt pár kecsegtető távoli lövésünk, de a negyed végéig nem változott az eredmény. Ahogyan a második etapban sem, amiben maradt a fölényünk, de ziccereket nem igen sikerült kialakítanunk. Egyedül Hideg Botond szabadrúgása hordozta magában a gól lehetőségét, de a hazaiak kapusa szögletre paskolta a lasztit.

A harmadik felvonás elején is leginkább távolról veszélyeztettünk, sajna kevés eredménnyel. Az 58. percben aztán egy labdaszerzést követően ismét Bosnyák Bence vette be az ellenfél kapuját, ezzel pedig megduplázta előnyünket: 2–0 lett az állás.

A záróetapban már több ziccerünk is adódott. Előbb Moldován Levente életerős löketét hárította a Király SE cerberusa, majd jött két gól is: előbb Tasnádi Zsombor, majd pedig Hideg Boti zörgette meg a hazaiak hálóját, így pedig végül teljesen megérdemelten nyerték meg 4–0-ra akadémistáink a városi rivális elleni találkozót.

Nehéz talajú pályán abszolút fölényben játszottunk. Elégedett lehetek a négy góllal, bár lehetett volna több is. A srácoknak picit többet kell használniuk az eszüket is. A hozzáállással viszont teljesen elégedett voltam. Meg igazából a játékkal is

– összegezte a látottakat Nagy László vezetőedző.