Tavasszal százszázalékos leány U17-es csapatunk

Tavasszal százszázalékos leány U17-es csapatunk

Féltucat góllal vágtunk vissza a pécsieknek az ősszel elszenvedett vereségért.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Pécsi MFC U17 6–1 (4–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Farkas L. – Kleinert P., Sarang R. (Farkas B., 64.), Pintér T., Szabó F. – Simon E., Novák L. (Márk Sz., 77.), Harangi L. (Hajdú P., 46.) – Csáki E., Gyócs-Németh C. (Németh Z., 56.), Csejtei E. (Váraljai V., 77.) Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Pintér T. (20., 1–1), Gyócs-Németh C. (33., 2–1), Simon E. (36., 3–1), Csáki E. (45., 4–1; 65., 5–1), Pintér T. (71., 6–1)

Bő negyedórányi játék után a vendég pécsiek szereztek vezetést, ráijesztve kissé a mieinkre. Szerencsére, hamar jött a válasz, Pintér Tekla egy szöglet után stukkolta Szűcs Bernadett hálójába az egyenlítő gólunkat. A folytatásban már lényegesen jobban, de ami még fontosabb, eredményesebben játszott a csapatunk. A lányok, a legutóbbi mérkőzés, az Astra elleni budapesti, gólzáporos siker után ismét futószalagon gyártották a találatokat.

A 33. percben Gyócs-Németh Cintia labdaszerzés után lőtt szép gólt, ezzel már vezetett csapatunk. Néhány perccel később, a vendégek kapuja elő tökéletesen érkező Simon Enikő duplázta meg az előnyünket, majd még a félidő lefújása előtt – egy mélységi beindulásra feltéve a koronát – Csáki Eszter is eredményes tudott lenni.

A fordulás után a második játékrész közepéig nem láttak gólt a nézők, ekkor viszont a második találatát szerző Csáki Eszter értékesítette a ziccerét.

A végeredményt a Csáki Eszterhez hasonlóan duplázó Pintér Tekla állította be: védőnk ezúttal is szöglet nyomán, de ezúttal lábbal, kemény lövéssel szerzett gólt.

Szép támadásokat vezettünk, sok gólt lőttünk, de azért bőven van javítandó is. Elégedett vagyok a csapatjátékkal, a labdabirtoklásban jók voltunk, de a támadás befejezések lehettek volna sokkal hatékonyabbak. Az eredmény persze remek, gratulálok a lányoknak, mint ahogy a pécsi lányoknak is, az ő teljesítményük is kellett ahhoz, hogy jó mérkőzést játszhassunk. Mielőbbi felépülést kívánok Krisztián Petrának, a vendégek megsérült játékosának. Megyünk tovább, a jövő héten a Ferencváros és a Puskás Akadémia következik

– értékelte a kilencven percet Győrffy Mátyás vezetőedző.