Tatabányai hatos

Tatabányai hatos

Nagy László hamar előnybe kerültek Tatabányán, és megérdemelten nyertek. Horváth Ármin mesternégyest ért el.

Tatabányai SC U13 – Illés Akadémia U13 2–6 (1–2, 0–2, 0–0, 1–2)
Illés Aka. U13.:
Nagy Zs. – Tasnádi, Tóth D., Axnix – Hideg, Bosnyák Botond – Horváth Á., Bosnyák Bence, Szántó. Cserék: Laczó, Moldován, Angler. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Szántó (8., 0–1), Horváth Á. (10., 0–2; 30., 1–4; 65., 1–5; 71., 1–6), Moldován (25., 1–3)

Még szeptemberben 4–0-ra győzött Szombathelyen az Illés Akadémia U13 a Tatabánya ellen, most a bajnokságban a kék-fehérek pályaválasztása mellett találkoztak a csapatok. Egy szépen felépített akció futott a bal szélen, a szélső bontás után nagyon jól érkezett Szántó Nimród, és a 8. percben megszerezte a vezetést Nagy László alakulata. Alig telt el másfél perc, egy mélységi beindulás során Horváth Ármin több védőt is kicselezett, majd szépen helyezett a kapuba, 0–2. Az első etap utolsó pillanataiban egy kezezést követően kapott büntetőt a TSC, amit értékesítettek is, 1–2. A 25. percben egy szögletkombinációt követően Moldován Levente talált be, visszaállítva megint a kétgólos differenciát. Félóra elteltével Horváth Ármin szerezte meg második gólját, így már 4–1-re vezettünk.

Ezt követően is inkább előttünk adódtak lehetőséget, sokat volt nálunk a labda, ám ebben a periódusban nem sikerült betalálni. Aztán Ármin a 65. percben harmadik, a hetvenegyedikben pedig negyedik gólját is megszerezte. Az utolsó pillanatokban újabb büntetőt rúghattak a hazaiak, amit ezúttal is értékesítettek, így az Illés Akadémia 6–2-re győzött.

A találkozón Bosnyák Botond megsérült. Bízunk benne, hogy mielőbb felépül, és együtt lehet társaival!

Magabiztos sikert arattunk agresszív ellenféllel szemben. Győzelmünk teljesen megérdemelt volt, a játék minden elemében jó döntéseket hoztunk. Bátrak voltunk a párharcokban. A védekezésünk teljesen rendben volt, a labdavesztés utáni visszatámadásaink kimagaslóan működtek, ez már nagyon benne a gyerekekben. A labdabirtoklási arány magas volt a javunkra, jól játszottunk, tetszett a fiúk produkciója. A hat gól mellett volt még sok helyzetünk, rúghattunk volna még többet, de az eredmény másodlagos. Nem igazán szeretek kiemelni egyéneket, de ma Horváth Ármin egészen extrát nyújtott, nem csak támadásban – hisz’ 4 gólt rúgott – hanem védekezésben is kimagasló volt a produkciója

– mondta Nagy László a találkozót követően.