Haladás-vereség a rangadón

Haladás-vereség a rangadón

Horváth Rajmund a kezdőben kapott helyet.

A Merkantil Bank Liga két éllovasa találkozott a 16. fordulóban: a Vasas otthonába látogatott a Szombathelyi Haladás, azaz az ezüstérmes pozícióban lévő angyalföldiek fogadták az első vasiakat. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Holdampf, Kiss B., Szekér – Horváth R., Tóth M. tizenegyet küldte csatába, azaz kapusedzőnk Rózsa Dániel mellett egy aktív – Horváth Rajmund– és öt korábbi – Kállai Kevin, Doktorics Áron, Kiss Bence, Szekér Ádám – Illés Akadémia-növendék szerepelt a Haliban. A padon többek mellett Pataki Márk – Debreceni Zalán, Tóth-Gábor Kristóf és Szijjártó Ármin vártak bevetésre. A Vasas kezdőcsapatában kapott helyet Radó András, az 1993-as korosztályunk egyik kiemelkedő játékosa. A két kispadon két egykori Illés Akadémia-edző: Kuttor Attila és Németh Szabolcs néztek egymással farkasszemet.

Sokáig nem kellett várni az első helyzetre: Feczesin Róbert 14 méteres lövésénél Rózsa Dániel védett óriásit. Hamar jött a válasz, Szekér Ádám csinált meg egy szép cselt és 16-os előtéréből lőtt, Jova Levente hárított. A 14. percben – miután a védelmünk több ki nem kényszerített hibát követett el – egy szöglet után Pátkai Máté csúsztatott a kapunkba, 1–0 a Vasasnak. A 25. percben egy szabadrúgás-variáció után Kiss Bence célozta meg a jobb alsót, de védett a hazai kapus. Nem sokkal később emberelőnybe került a Haladás: Ilyingbor szállt bele Bosnjakba, villant egyből a piros. A 40. percben Szekér Ádám lőtt fölé, majd Horváth Rajmund löketénél volt szerencséje Jovának, Kiss Bence is fölé lőtt – próbálkoztunk, ám sajnos a támadásépítéseink ebben a periódusban nem működtek ideálisan.

Az 51. percben Horváth Rajmund gondolt egyet, és balról 23 méterről lőtt, Jova ütötte ki a labdát. A szakmai stáb átszervezte a védekezésünket, ám hiába volt nálunk többet a labda, nem igazán kerültünk helyzetbe, a Vasas rutinosan húzta az időt, amikor csak lehetett. A támadók fennmaradtak, Tóth-Gábor Kristóf is érkezett a csatárszekcióba. A 72. percben Kállai Kevin beadásánál éppen ő fejelhetett, ám védett Jova. A hajrában Horváth Rajmund ballábas szabadrúgása szállt alig fölé.

Hiába játszott sokáig emberelőnyben a Haladás, meddőnek bizonyult a fölényünk, a 16-oson belülre lőtt labdáinknál pedig szerencsénk sem volt. A hosszabbításban egy páros kiállítás „színesítette” a meccset (Németh Milánt és Litauszki Róbertet állította ki a játékvezető). Nem tudtunk betalálni, így a Vasas 1–0-ra győzött, és megelőzte a Haladást.