Az emberhátrány ellenére győzött az Illés Akadémia U12

Az emberhátrány ellenére győzött az Illés Akadémia U12

Elhozta a három pontot Tatabányáról Tóth Zsolt együttese.

Tatabányai SC U12 – Illés Akadémia U12 1–4 (1–1, 0–1, 0–2, 0–0)
Illés Aka. U12: Hajba – Németh B., Reiber, Dobovánszky – Lakatos, Molnár B.– Szakács, Orbán, Módly. Cserék: Mihók, Vincze. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Orbán (13., 0–1; 57., 1–4), Mihók (37., 1–2), Lakatos (50., 1–3)
Kiállítva: Molnár B. (33.)

Az Országos U12-es bajnokság Észak-nyugati csoportjának 11. fordulójában Tatabányára látogatott az Illés Akadémia. A hazaiak eddig az összes mérkőzésüket elveszítették, így a mieink voltak az esélyesek, és ennek megfelelően a vezetést is Tóth Zsolt tanítványai szerezték meg a 13. percben! Módly Samu hozta kihagyhatatlan helyzetbe Orbán Rolandot, aki nem is hibázott, 0–1. Meglepetésre hamar egyenlített a Tatabánya, egy komoly egyéni hiba után szabadrúgást végezhettek el, és ritkán látható nagy gólt szereztek a kék-fehérek, 1–1. Az első szünetig nem is változott az eredmény. A második negyedben pedig – U12-ben ilyen ritkán esik meg – kiállítás történt, és emberhátrányba kerültünk: Molnár Barnabást – talán túl szigorúan – második sárga lap után küldte le a játékvezető. Azonban egy remek akciógóllal megint nálunk volt az előny: Módly Samu ezúttal Mihók Martint játszotta meg remekül, aki a kapu bal felébe lőtt, 1–2. A harmadik negyed abszolút a miénk volt: előbb egy labdaszerzést követően Lakatos Krisztián szép találatával már 3–1-re vezettünk, majd a mai assziszt-király, Módly Samu ismét a center Orbán Rolanddal rúgatott gólt, 1–4. Az utolsó etapban már nem született gól: szűk 50 perc emberhátrány ellenére magabiztosan győzött az Illés Akadémia csapata.

Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy hosszú karantén-időszak után tegnap edzettünk először. Az első félidő játéka értékelhetetlen volt, bosszankodtam folyamatosan, hogy néhány játékos úgy érezte: ez egy könnyen nyerhető mérkőzés lesz! Viszont az ellenfél nagyon szívósan futballozott, szerettek volna kozmetikázni a statisztikájukon, nem akartak nagy vereségbe belefutni. Mi voltunk labdabirtoklási fölényben, ám meggondolatlanságok után emberhátrányba kerültünk. Nagy pozitívum, hogy ebben a periódusban magunkra találatunk, csúsztunk-másztunk. 50 percet játszottunk egy emberrel kevesebben, ennek ellenére szép akciógólokat rúgtunk. Volt a Tatabányának is helyzete, kapufát is rúgtak, de a kiállítás után csak mi találtunk be, így a második félidő játékához gratulálok a srácoknak, és remélem nem lesz több ilyen hozzáállás, mint amit tapasztaltam a meccs elején

– értékelte a látottakat Tóth Zsolt.