Tarján Patrik kezdett, Tóth Milán duplázott, a Hali győzött

Tarján Patrik kezdett, Tóth Milán duplázott, a Hali győzött

Először ért el két gólt egy NB II-es bajnoki meccsen a korábbi Illés Akadémia-növendék.

Még csak januárt írunk, ám a Merkantil Bank Liga is kezdetét vezette ezen a hétvégén, a Szombathelyi Haladás pedig Győrbe látogatott. Az ETO–Hali-derbi még az NB I-ben is komoly presztízzsel bírt, ennek megfelelően 300 főnyi szombathelyi tábor kísérte el a vasiakat. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai, Guzmics, Bosnjak, Tarján – Kiss B., Holdampf, Csilus, Doktorics – Lencse, Tóth M. tizenegyet küldte csatába, azaz Rózsa Dániel, az Illés Akadémia kapusedzője mellett Kállai Kevin, Tarján Patrik, Kiss Bence, Doktorics Áron és Tóth Milán személyében öt korábbi növendékünk szerepelt a kezdőben. A profi szerződését a napokban aláíró Tarján Patrik ezen a napon debütált a bajnokságban. A padon – többek mellett – Tóth Máté, Dezamits Dominik, Szijjártó Ármin mellett Nagy Benjámin és Horváth Hunor vártak bevetésre – utóbbi két U19-es játékosunk számára ez volt az első felnőttbajnoki kerettagság. A győrieknél egykori Illés Akadémia-nevelésként Berki István a cserék közé jelölve találtuk.

Rózsa Dániel csapatkapitányként megnyerte az érmefeldobást: ennek azért volt igazán jelentősége, mert rendkívül kellemetlen volt a szél az ETO Parkban, így kapusunk azt a térfelét választotta, ahonnan fújt, így az első játékrészben minket támogatott. A 18. percben a mieink szerezték meg a vezetést: Kiss Bence szlalomozott be több győri védő között jobb oldalról a 16-oson belülre. Átemelte a hosszú saroknál érkező Doktorics Áronhoz, aki estében a hosszú sarkot célozta meg, ám a labda a bal oldali kapufán csattant. Az ötösön belül ólálkodó Tóth Milán azonban három lépésről nem hibázott: a kapu jobb felébe belsőzött, 1–0 a Halinak! Kisebb lehetőségek adódtak ezek után mindkét együttes előtt, de újabb találat a szünetig nem esett.

A fordulást követően kettős cserével, és a szél támogatásával érkezett a hazai csapat: Priskin Tamás ziccerénél nagyot védett Rózsa. Előttünk egy szabadrúgásból adódott lehetőség: Kiss Bence 22 méteres löketét kiütötte a kapus, éppen Doktorics elé, akinek az ismétlését pedig szögletre ütötte Fadgyas Tamás. Inkább a mi térfelünkön pattogott a labda ezek után, de aztán a 64. percben kettőre nőtt az előnyünk. Doktorics pontos beadását Lencse László vette le a 11-es ponton, kidobta a jobbon érkező Tóth Milánhoz, aki félfordulatból úgy lőtt a győri kapu bal felébe, hogy egy védőn valamelyest irányt változtatott a labda. Egészen a 83. percig pályán volt az NB II-ben első alkalommal duplázó csatár, a helyére Monori Norbert érkezett. A meccs hosszabbításában még Szijjártó Ármin és Tóth Máté is beálltak, de ez már csak formalitás volt, a Haladás győzelemmel kezdte a 2022-es évet! Ráadásul az ETO vendégeként legutóbb több mint 25 éve, 1996 októberében sikerült nyerni, így egy hosszan tartó rossz sorozatot is lezárt Németh Szabolcs együttese!