Profi szerződést kapott Tarján Patrik

Profi szerződést kapott Tarján Patrik

Ő is a Lurkó UFC–Illés Akadémia–Szombathelyi Haladás-utat járja be. Sok sikert, Tari!

A Szombathelyi Haladás újabb Illés Akadémia-növendékkel kötött profi szerződést: Tarján Patrik írta alá élete első kontraktusát. A bal oldali védő még ősszel az FC Dabas elleni MOL Magyar Kupa-mérkőzésen debütált a felnőttek között.

Hat évesen a Lurkóban kezdett el futballozni, és tizennégy évesen már az Illés Akadémia színeiben játszotta első országos utánpótlás-bajnokiját a védő. Azóta összesen 77 alkalommal viselte akadémiánk mezét, egy gólt szerzett: nem is olyan régen, a DVSC-DLA elleni idegenbeli 5–1 során. Az utánpótlás-válogatott játékos a szerződés aláírását követően osztotta meg velünk gondolatait.

A horvátországi edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén, az Olimpija Ljubljana ellen a kezdőcsapatban kaptam helyt, és úgy éreztem, hozzá tudtam tenni a csapat játékához. Ezt a meccs után Németh Szabolcs és Sipos Norbert is megerősítette, dicséretet kaptam tőlük. Séllei Árpád ügyvezető úr pedig jelezte: szeretne leülni velem. Akkor gondoltam, hogy miről lesz szó, de ezt tényleg meghallani óriási öröm volt számomra. Szombathelyi vagyok, nekem az álmom vált valóra azzal, hogy a Haladástól szerződést kaptam! Persze régóta ez volt a célom, ezért dolgoztam jó ideje! Nagyon boldog vagyok, hogy eljutottam eddig, és ez még keményebb munkára ösztökél. Az utánpótlásban bal belső védőt játszottam, ritkábban bal oldali védőt – mostanában viszont inkább a szélen kapok szerepet – ám sosem válogatottam, és nem is fogok: amilyen feladatot kapok, azt szeretném a legjobb tudásom szerint megvalósítani. Bízom benne, hogy mielőbb a bajnokságban is bemutatkozhatok: a csapat befogadott, a rutinosabb játékosok segítőkészek, és remek érzés, hogy bármikor fordulhatok hozzájuk.