Tarján Patrik első tétmeccsén volt kezdő a Haladásban

Tarján Patrik első tétmeccsén volt kezdő a Haladásban

A dabasi kupameccsen bemutatkozott Szijjártó Ármin is. Továbbjutott a szombathelyi csapat.

A Mol Magyar Kupa harmadik fordulójában szombaton a Szombathelyi Haladás az NB III-as FC Dabas vendégeként lépett pályára. A tét a legjobb 32 közé jutás a MOL Magyar Kupában: a hazaiak az NB III Közép-csoportjának középmezőnyében tanyáznak, míg a szombathelyi vezetik a másodosztály mezőnyét. Persze mindez egy kupamérkőzésen legfeljebb igazodási pont lehet.

Németh Szabolcs a Verpecz – Tóth D., Tarján, Romic, Devecseri – Doktorics, Hegedűs, Tóth M., Debreceni – Monori, Hováth R. összetételű csapatot küldte pályára, azaz Tarján Patrik és Horváth Rajmund is a kezdők között kapott szerepet. A padon Pataki Márk, Dezamits Dominik és Szijjártó Ármin aktív Illés Akadémia-játékos mellett Délczeg Gergely, Kiss Bence, Csilus Tamás és Bosnjak Predrag foglaltak helyet.

A szeles időben az első tíz percet megnyomta a Haladás, ám csak lesgólig jutottak a zöld-fehérek. Ezek után kicsit kijjebb merészkedtek az NB III-as hazaiak, és lövésekig is eljutottak. A 24. percben, amikor sajnálatos sérülés miatt az éppen tíz emberrel lévő FC Dabas térfelén folyt a játék, Horváth Rajmund passzolt remekül Tóth Dávid elé, aki jobbról belépett a 16-oson belülre, majd az ötös rövid sarkához érkező Tóth Máténak adta a labdát, aki közelről a bal sarokba pörgetett, 0–1. Jó fél óra elteltével Doktorics Áron és Debreceni Zalán helyet cseréltek – részben ebből született meg a második szombathelyi gól. Ekkor Tóth Dávid jobb oldali beadását Monori Norbert tudta megcsúsztatni, amit a centerpozícióban lévő Debreceni Zalán 11 méterről nagy erővel a léc alá bombázott, 0–2.

A második félidőben is inkább a Haladás játszott mezőnyfölényben. A debütáló Tarján Patrik 57 percet játszott, de Németh Szabolcsnál még egy Illés Akadémia-játékos is bemutatkozott. Csereként érkezett Szijjártó Ármin, aki – Dezamits Dominikkal együtt – bő húsz perc játéklehetőséget kapott ma. A találkozó 77. percében szépítettek a hazaiak, ám az utolsó időszakban is inkább a Hali előtt adódtak helyzetek, köztük Szijjártó Ármin lövése is.

A zöld-fehérek megérdemelten, 2–1-re győztek, és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.