Nem volt ekkora különbség a csapatok között

Nem volt ekkora különbség a csapatok között

Leány U17-es csapatunk az FTC-Telekomnál vendégeskedett a budapesti Kocsis Sándor Sportközpontban és 4–0-s félidő után, hétgólos vereséget szenvedett.

FTC-Telekom U17 – Illés Akadémia-Viktória FC U17 7–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Szabó K.  – Csáki E., Sarang R., Pintér T., Szabó L. (Kleinert P., 55.) – Harangi L. (Németh Z., 80.), Hajdú P. (Németh N., 46.), Simon E. (Kenesey K., 46.), Csejtei E. – Gyócs-Németh C. (Egervölgyi L., 65.), Szabó F. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.

A szombathelyi lányok a mérkőzés elején nehezen alkalmazkodtak a körülményekhez, a megszokottnál kisebb, gyorsabb pályához, de még ennél is többet számított, hogy a hazai zöld-fehérek lényegesen gyorsabban, a hibákat kikényszerítve játszottak, nyomás alá helyezték az Illés Akadémia-Viktória FC csapatát. A szünetre már négygólos előnyre tett szert az FTC-Telekom, de az a legbosszantóbb, hogy a gólok többségét hiba előzte meg.

A második félidőre Györffy Mátyás kicsit átszervezte a csapatunkat, szerkezetet is váltott, és ennek köszönhetően a második negyvenöt percben voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni az ebben a félidőben három gólt lövő Fradinak.

Gratulálok az ellenfelünknek, nagyon jól játszott a Ferencváros. Az eredmény miatt csalódott vagyok, ugyanakkor annak örülök, hogy a lányok látták, hogy hová lehet eljutni, mi az a szint, amit sok munkával elérhetnek. Tanulságos is volt a mérkőzés, és a nagy gólkülönbségű vereség ellenére, nem csak negatívumokat hozott. Annak például kifejezetten örültem, hogy a csapatunk próbálta játszani a játékát, hátrányba kerülve is szervezetten futballozott

– értékelte a kilencven percet Győrffy Mátyás.